Ухвала
від 01.02.2024 по справі 640/10280/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД01010, м. Київ, вул. Князів Острозьких, 8, корп. 30. тел/факс 254-21-99, e-mail: inbox@6aa.court.gov.ua

УХВАЛА

про самовідвід

01 лютого 2024 року Справа № 640/10280/20

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

Судді-доповідача: Кузьмишиної О.М.,

суддів: Кобаля М.І., Костюк Л.О.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяви суддів Кобаля Михайла Івановича та Костюк Любові Олександрівни про самовідвід у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграріан Фуд Технолоджиз Продакшн" до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шостого апеляційного адміністративного суду перебуває апеляційна скарга Головного управління Державної податкової служби у м. Києві на рішення Київського окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2023 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграріан Фуд Технолоджиз Продакшн" до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07.11.2023 для розгляду зазначеної справи було визначено колегію суддів у складі судді-доповідача (головуючого судді) Кузьмишиної О.М., суддів: Кобаля М.І. та Костюк Л.О.

01 лютого 2024 року суддями Кобалем М.І. та Костюк Л.О. подано заяви про самовідвід, які обґрунтовані тим, що вони вже приймали участь у розгляді цієї справи в суді апеляційної інстанції, за результатами якого колегією було постановлено відповідне судове рішення, що в наступному скасовано постановою Верховного Суду з направленням справи на новий розгляд до суду першої інстанції.

Перевіряючи наявність правових підстав для задоволення вказаних заяв, колегія суддів установила, що колегією суддів Шостого апеляційного адміністративного суду (суддя-доповідач Кобаль М.І., судді: Бужак Н.П., Костюк Л.О.) було ухвалено постанову від 16 лютого 2021 року за наслідком розгляду апеляційної скарги Головного управління Державної податкової служби України у місті Києві на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 20 жовтня 2020 року по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Аграріан Фуд Технолоджиз Продакшн» до Головного управління Державної податкової служби України у місті Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, якою апеляційну скаргу Головного управління Державної податкової служби у м. Києві залишено без задоволення, рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 20 жовтня 2020 року - без змін.

Постановою Верховного Суду від 07 червня 2023 року рішення судів першої та апеляційної інстанцій у цій справі, зокрема постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 16 лютого 2021 року, було скасовано, а справу направлено на новий розгляд до Київського окружного адміністративного суду.

За результатами нового розгляду цієї справи Київським окружним адміністративним судом ухвалено рішення від 03 жовтня 2023 року, щодо перегляду якої Відповідач звернувся з апеляційною скаргою.

Отже, судді Кобаль М.І. та Костюк Л.О. вже приймали участь у розгляді цієї справи в суді апеляційної інстанції.

Відповідно до частини другої статті 37 КАС України суддя, який брав участь у вирішенні адміністративної справи в суді апеляційної інстанції, не може брати участі у вирішенні цієї самої справи в судах першої і касаційної інстанцій, а також у новому її розгляді після скасування постанови або ухвали суду апеляційної інстанції.

Згідно з частинами першою та третьою статті 39 КАС України за наявності підстав, зазначених у статтях 36-38 цього Кодексу, суддя зобов`язаний заявити самовідвід.

У частинах першій, третій статті 40 КАС України передбачено, що питання про самовідвід судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі.

Питання про самовідвід вирішується в нарадчій кімнаті ухвалою суду, що розглядає справу.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів приходить до висновку, що самовідводи, заявлені суддями Кобалем М.І. та Костюк Л.О. є обґрунтованими і відповідають вимогам ст.ст. 37, 39 КАС України, а тому підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 37, 39-41, 248, 325 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяви суддів Кобаля Михайла Івановича та Костюк Любові Олександрівни про самовідвід у справі № 640/10280/20 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграріан Фуд Технолоджиз Продакшн" до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - задовольнити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач: О.М. Кузьмишина

Судді: М.І. Кобаль

Л.О. Костюк

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116740062
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —640/10280/20

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 27.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Постанова від 21.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Постанова від 21.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 01.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 01.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 01.12.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 15.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Рішення від 03.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 03.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні