Ухвала
від 02.02.2024 по справі 398/492/24
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/492/24

провадження №: 2-о/398/88/24

УХВАЛА

Іменем України

"02" лютого 2024 р. м.Олександрія

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Подоляк Я.М., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , від імені та в інтересах якої діє представник - адвокат Руденко Ганна Валентинівна, заінтересовані особи: Олександрійська районна державна адміністрація Кіровоградської області, Новоукраїнська міська рада Новоукраїнського району Кіровоградської області, Новоукраїнський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), про усиновлення малолітньої дитини,

ВСТАНОВИВ:

01.02.2024 року ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулась до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області з заявою про усиновлення ними малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та внесення змін до актового запису про народження останньої.

Згідно зі ст. 310 ЦПК України заява про усиновлення дитини або повнолітньої особи, яка не має матері, батька або була позбавлена їхнього піклування, подається до суду за місцем їх проживання.

Відповідно до заяви та доданих до неї документів, зокрема, копії розпорядження Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області від 30.10.2023 року №190-р, малолітня ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , влаштована в сім`ю патронатного вихователя ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Частиною 1 ст. 21 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», визначено, що місцевими загальними судами є окружні суди, які утворюються в одному або декількох районах чи районах у містах, або у місті, або у районі (районах) і місті (містах).

Пунктом 3, 3-1 розділу ХІІ «Прикінцеві і перехідні положення» даного Закону передбачено, що районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

До набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року № 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.

На території Олександрійського району Кіровоградської області розташований Онуфріївський районний суд Кіровоградської області до територіальної юрисдикції (підсудності) якого, відповідно до положень ст.310 ЦПК України, відноситься вказана справа.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення (ч.3 ст. 31 ЦПК України).

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи наведене, суд вважає, що вказану справу слід передати на розгляд до Онуфріївського районного суду Кіровоградської області (вул. Назаренка, 23, Онуфріївка, Кіровоградська область, 28100).

Керуючись п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу № 398/492/24 (провадження № 2-о/398/88/24) за заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , від імені та в інтересах якої діє представник - адвокат Руденко Ганна Валентинівна, заінтересовані особи: Олександрійська районна державна адміністрація Кіровоградської області, Новоукраїнська міська рада Новоукраїнського району Кіровоградської області, Новоукраїнський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), про усиновлення малолітньої дитини, передати за підсудністю до Онуфріївського районного суду Кіровоградської області (вул. Назаренка, 23, Онуфріївка, Кіровоградська область, 28100).

Копію ухвали про передачу справи за підсудністю направити позивачу.

Апеляційна скарга може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги до Кропивницького апеляційного суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою підсудністю з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя Я.М.Подоляк

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено06.02.2024
Номер документу116753137
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —398/492/24

Рішення від 23.05.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Подоляк Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні