Ухвала
від 28.02.2024 по справі 398/492/24
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 398/492/24

провадження № 2-о/399/9/2024

УХВАЛА

28 лютого 2024 року смт Онуфріївка

Суддя Онуфріївського районного суду Кіровоградської області Шульженко В.В. розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи Олександрійська районна державна адміністрація Кіровоградської області (28000, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка 132), Новоукраїнська міська рада Новоукраїнського району, Кіровоградської області (27100, Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 70), Новоукраїнський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) (27100, Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Соборна, 55) про усиновлення малолітньої дитини,

встановив:

Відповідно до ухвали Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 02.02.2024 року дану справу передано за підсудністю до Онуфріївського районного суду Кіровоградської області.

Подана заява відповідає вимогам статей 310, 311 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про усиновлення.

За положеннями ч. 4 ст. 293 ЦПК України у випадку розгляду справи про усиновлення, розгляд справи проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Згідно з ч. 1, 3 ст. 313 ЦПК України суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати. Для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених СК України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин, для забезпечення таємниці усиновлення, вважаю, що вищевказану цивільну справу про усиновлення малолітньої дитини належить розглядати в закритому судовому засіданні.

Відповідно до ч.1 ст. 312 ЦПК України суддя під час підготовки справи про усиновлення дитини до розгляду вирішує питання про участь у ній як заінтересованих осіб відповідного органу опіки та піклування, а у справах, провадження в яких відкрито за заявами іноземних громадян, - уповноваженого органу виконавчої влади.

Відповідно до ч.1 ст. 56 ЦПК України органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Так, заявниками у заяві зазначено заінтересовану особу Новоукраїнську міську раду Новоукраїнського району, Кіровоградської області без будь-якого обгрунтування необхідності її залучення.

Проте, не зазначено як заінтересовану особу виконавчий комітет Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області як орган опіки та піклування.

За положеннями ч.3 ст. 312 ЦПК України суд у разі необхідності може вимагати подання інших документів.

Враховуючи зазначене заявниці ОСОБА_2 необхідно додати до заяви копії свідоцтв про народження дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 293-294, 310-312 ЦПК України, суддя,-

постановила:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи Олександрійська районна державна адміністрація Кіровоградської області, Новоукраїнська міська рада Новоукраїнського району, Кіровоградської області, Новоукраїнський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) про усиновлення малолітньої дитини.

Залучити до участі у справі як заінтересовану особу виконавчий комітет Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області як орган опіки та піклування (27100, вул. Покровська, 70, м. Новоукраїнка, Кіровоградська область, тел. 05251-2-14-31, 0675201481, e-mail: sekretar@nu-rada.gov.ua).

Справу призначити до розгляду в порядку окремого провадження у закритому судовому засіданні на 18.03.2024 на 10:30 год. у приміщенні Онуфріївського районного суду Кіровоградської області, за адресою вул. Назаренка, 23 смт Онуфріївка Кіровоградської області, у складі одного судді та двох присяжних.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження, а заінтересованим особам з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію заяви та доданих до неї документів.

В судове засідання викликати заявників та заінтересованих осіб.

Зобов`язати ОСОБА_2 вну подати до суду копії свідоцтв про народження дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою https://on.kr.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Онуфріївського районного

суду Кіровоградської області В.В. Шульженко

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117452054
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення малолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —398/492/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Подоляк Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні