Постанова
від 25.01.2024 по справі 160/18242/22
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

25 січня 2024 року м. Дніпросправа № 160/18242/22

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Бишевської Н.А. (доповідач),

суддів: Добродняк І.Ю., Семененка Я.В.,

за участю секретаря судового засідання Поспєлової А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпро

апеляційну скаргу Заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури

на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25 травня 2023 року

у справі №160/18242/22

за позовом Заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури

позивач-1 Департамент екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації

позивач-2 Дніпропетровська державна адміністрація- Дніпропетровська обласна військова адміністрація

до Товариства з обмеженою відповідальністю "КОРСА"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог ТОВ « Аргет-Групп»

про анулювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами,-

ВСТАНОВИВ:

14 листопада 2022 р. Заступник керівника Дніпропетровської обласної прокуратури звернувся до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "КОРСА" в якому просив:

анулювати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 13.02.2020 року №1210137200-1419, виданий Департаментом екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації Товариству з обмеженою відповідальністю «КОРСА».

Позовні вимоги обґрунтовані протиправністю отримання відповідачем дозволу на викиди забруднюючих речовин, оскільки відсутні належні докази проведення фактичних інструментальних вимірювань щодо кількості шкідливих викидів, що є необхідною умовою для отримання відповідного дозволу. Прокурор, з посиланням на отриману від ТОВ « Довкілля» інформацію, стверджував, що працівники даного підприємства не здійснювали вимірювання для підготовки звітів по інвентаризації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ « Корса». Таким чином, на переконання прокурора, з метою отримання ТОВ « Корса» дозволу на викиди забруднюючих речовин до дозвільного органу надані недостовірні відомості, на підставі яких отримано дозвіл на викиди.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25 травня 2023 р. у справі № 160/18242/22 в задоволенні адміністративного позову Заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури до Товариства з обмеженою відповідальністю "КОРСА" Товариство з обмеженою відповідальністю "Аргет Групп" про анулювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами - відмовлено.

Судом встановлено, що ТОВ «КОРСА» під час проведення господарської діяльності здійснює викиди в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Товариством замовлено послуги з інвентаризації джерел викидів та оформлення необхідної документації для отримання дозволу. В подальшому отримавши розроблену документацію, Товариство отримало дозвіл на викиди забруднюючих речовин.

Судом першої інстанції проаналізовано та встановлено дотримання процедури отримання такого дозволу. Судом не встановлено фактів подання відповідачем недостовірних відомостей при оформленні спірного дозволу. При цьому, суд зазначив, що представник позивача у судовому засіданні наполягав на недостовірності даних зазначених у Звіті по інвентаризації викидів забруднюючих речовин, а саме що стосується результатів інструментальних вимірів, однак суд дійшов висновку, що вказане не знайшло свого документального підтвердження, оскільки позивачем до матеріалів справи не надано жодних доказів того, яким чином зафіксовано відповідні порушення відповідача саме в частині розробки Звіту по інвентаризації викидів забруднюючих речовин, ким, коли та на підставі чого вчинені відповідні дії щодо встановлення вище вказаних порушень.

Таким чином, враховуючи вищевикладені обставини, судом не встановлено підстав для анулювання дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від 13.02.2020 року №1210137200-1419, виданого Департаментом екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації Товариству з обмеженою відповідальністю «КОРСА».

Відповідно, суд не встановив наявності підстав для задоволення вимог адміністративного позову.

Не погодившись з рішенням суду, Заступником керівника Дніпропетровської обласної прокуратури подано апеляційну скаргу, згідно якої скаржник просить скасувати рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25 травня 2023 р. у справі № 160/18242/22, як таке що винесено з порушенням норм матеріального та процесуального права. Вважає, що суд не врахував, що наявні переконливі докази того, що підрядник якого відповідач наймав виконувати роботи по інвентаризації джерел шкідливих викидів, не провів в належному об`ємі вимірювання, а отже спірний дозвіл отримано незаконно. Судом в порушення ст. 90 КАС України не надано оцінки інформації , зазначеної у листі № 109 від 02.02.2022 ТОВ «Довкілля» щодо того, що між ТОВ «Довкілля» та ТОВ «Аргет Груп» був укладений договір, який не набув чинності і за яким не виконувались роботи, працівники ТОВ «Довкілля» не здійснювали вимірювання для підготовки звітів до інвентаризації викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря суб`єктами господарювання, серед яких є ТОВ «Корса». Судом безпідставно відмовлено у задоволенні клопотання про допит свідка ОСОБА_1 , свідчення якого на переконання прокурора могли бути вагомими для вирішення справи. Скаржник зазначив, що до позовної заяви подано достатньо доказів, перевірка яких могла бути здійснена судом з метою повного з`ясування обставин справи, однак повного з`ясування обставин справи не відбулося, судове рішення не відповідає критеріям законності та обґрунтованості, з огляду на що прокурор просить його скасувати.

Департамент екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровська державна адміністрація- Дніпропетровська обласна військова адміністрація правову позицію прокурора підтримали, представники у судовому засіданні апеляційної інстанції надали свої пояснення щодо погодження з позицією прокурора, викладеною у скарзі.

Впродовж розгляду справи у суді апеляційної інстанції, прокурор наполягав на задоволенні клопотання про допит свідка, наголошував на безпідставності такої відмови судом першої інстанції.

Перевіривши законність та обґрунтованість рішення суду в межах доводів апеляційної скарги, дослідивши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, заслухавши представників сторін, та допитавши свідка у даній справі, колегія суддів вбачає підстави для задоволення апеляційної скарги, та зазначає:

Як встановлено судом першої інстанції та підтверджено під час апеляційного перегляду справи, Товариство з обмеженою відповідальністю «КОРСА» зареєстроване як юридична особа, під час проведення господарської діяльності здійснює викиди в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

19.09.2019 між ТОВ «Аргет Групп» (виконавець) та ТОВ «КОРСА» (замовник) укладено договір № 5 про надання послуг.

Відповідно до умов даного договору замовник доручає, а виконавець зобов`язується надати послуги з проведення інвентаризації джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, видів ти обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, підприємства замовника; розробку документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів для отримання дозволу для підприємства замовника; отримання погодження в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області щодо можливості видачі дозволу на викиди підприємства замовника; отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Відповідно до акту № 5 виконаних робіт від 27.02.2020 виконавець надає послуги відповідно до договору № 5 від 19.09.2019, а саме: проведення інвентаризації джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, видів ти обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, підприємства замовника; розробку документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів для отримання дозволу для підприємства замовника; отримання погодження в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області щодо можливості видачі дозволу на викиди підприємства замовника; отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

12.11.2019 Товариством з обмеженою відповідальністю «Аргет Групп» розроблено Звіт по інвентаризації викидів забруднюючих речовин на ТОВ «КОРСА». Додатком 3 в даному звіті зазначено Результати інструментальних вимірів.

З метою отримання зазначеного дозволу ТОВ «КОРСА» звернулося листом від 14.11.2019 за №11/E до Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації з проханням розглянути та зареєструвати Звіт з інвентаризації джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розташованих по вул. Кринична, 30 у м. Дніпро.

Згідно з відповіддю Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 16.12.2019 за №3-7527/0/261-19, Звіт з інвентаризації джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, який виконано ТОВ «Аргет групп», зареєстровано.

У подальшому, після публікацій оголошення у ЗМІ про намір отримати дозвіл, відсутністю скарг і зауважень від громадян з цього приводу, 06.02.2020, ТОВ «КОРСА» звернулося із заявою до Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації з проханням видати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. За результатами розгляду заяви 13.02.2020 Департаментом екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації за підписом заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації ТОВ «КОРСА» видано дозвіл №1210137200-1419. Термін дії дозволу з 13.02.2020 необмежений.

26.01.2022 Дніпропетровська обласна прокуратура на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРСА» зробила запит про надання належним чином завірених копій документів в рамках процесуального керівництва у кримінальному провадженні № 42021040000000571 від 04.10.2021 року, оформлений листом № 12-78вих.-22.

28.01.2022 на адресу ТОВ «Довкілля» Дніпропетровською обласною прокуратурою направлено лист, відповідно до якого позивач просив зазначене підприємство у найкоротший термін надати інформацію: чи укладались між ТОВ «Довкілля» та ТОВ «Аргет Групп» договори, які були чинні у 2018-2019 роках; чи виконувало ТОВ «Довкілля» у 2020 -2021 роках такі договори; чи здійснювали працівники ТОВ «Довкілля» на виконання умов договору з ТОВ «Аргет Групп» вимірювання для підготовки звітів по інвентаризації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря суб`єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Дніпропетровської області, зокрема ТОВ «КОРСА»; чи відряджались працівники ТОВ «Довкілля» до Дніпропетровської області для здійснення прямих інструментальних вимірів, для вищевказаних суб`єктів господарювання, якщо так, вказати хто саме (П.І.П., посада працівника) та місцезнаходження стаціонарних джерел. Якщо такі послуги надавались, вказати, чи надавались вони безпосередньо ТОВ «Аргет Групп» або вищевказаним суб`єктам господарювання із зазначенням місцезнаходження стаціонарних джерел, на яких проводились прямі інструментальні виміри.

Листом № 109 від 02.02.2022 до Дніпропетровської обласної прокуратури Товариство з обмеженою відповідальністю «Довкілля» повідомило, що між ТОВ «Довкілля» та ТОВ «Аргет групп» укладено договір про виконання робіт (послуг) №14-07/19 від 02.07.2019 року (зазначений договір не набув чинності); роботи (послуги) згідно Договору №14-07/19 від 02.07.2019 року ТОВ «Довкілля» не виконувалися; - працівники ТОВ «Довкілля» не здійснювали вимірювання для підготовки звітів по інвентаризації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря суб`єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Дніпропетровської області, зокрема ТОВ «КОРСА».

08.02.2022 відповідачем на виконання вимоги № 12-78 вих.-22 про надання копій документів надано Дніпропетровській обласній прокуратурі копії документів.

17.08.2022 Дніпропетровська обласна прокуратура з метою встановлення наявності підстав для представництва інтересів держави в суді звернулась до Дніпропетровської обласної державної адміністрації (Дніпропетровської обласної військової адміністрації) та Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації з листом №12-402вих-22 щодо надання електронних та у паперовому вигляді інформації і матеріалів (звіт про інвентаризацію, заяви, листи тощо) стосовно видачі ТОВ «КОРСА» дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами за №1210137200-1419. Також, була запитана інформація щодо вжитих заходів, спрямованих на захист порушених інтересів держави шляхом анулювання дозволу.

26.08.2022 Дніпропетровською обласною військовою адміністрацією на лист прокуратури надана відповідь №3190/0/526-22, в якій зазначено, що на сьогоднішній день облдержадміністрація не володіє інформацією, що документально підтверджує факт подання ТОВ «КОРСА» недостовірних відомостей в документах, на підставі яких 12.03.2021 видано дозвіл № 1221400000-320.

Разом з тим, Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації своїм листом від 20.09.2021 № 2-6270/0/261-22 повідомлялось Дніпропетровську обласну прокуратуру про виявлені під час розгляду документів, розроблених ТОВ «Аргет групп», розбіжності, які викликали сумніви щодо їх справжності (дійсності), з наданням відповідних матеріалів задля перевірки викладених обставин та вжиття заходів реагування, в межах компетенції, передбаченої законодавством України. Також зазначено, що наразі немає об`єктивної можливості звернення облдержадміністрації до суду з відповідними позовними заявами у зв`язку із відсутністю коштів (бюджетних асигнувань) для сплати судового збору, а також достатніх та належних доказів порушення прав та охоронюваних інтересів держави в межах спірних правовідносин.

11.10.2022 Дніпропетровська обласна прокуратура звернулась листом № 12-506вих-22 до Дніпропетровської обласної державної адміністрації (Дніпропетровської обласної військової адміністрації) та Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації, в якому визначено, що у зв`язку із наявністю достатніх підстав для захисту порушених інтересів держави, Дніпропетровською обласною прокуратурою прийнято рішення про пред`явлення до Дніпропетровського окружного адміністративного суду позовної заяви в інтересах держави в особі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (Дніпропетровської обласної військової адміністрації) та Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації до ТОВ «КОРСА» про анулювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

24.10.2022 Дніпропетровською обласною військовою адміністрацією надано відповідь, відповідно якої взято до відома інформацію, що викладена в листі від 11.10.2022 № 12-506вих-22 про вжиття заходів представницького характеру.

Порушення інтересів держави, за наявності підстав вважати, що захист цих інтересів не здійснює орган державної влади, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, стало підставою для звернення прокурора до адміністративного суду.

Переглядаючи рішення суду першої інстанції у даній справі та підстави, покладені судом першої інстанції в основу рішення, судова колегія вважає, що рішення суду винесено з неповним з`ясуванням обставин справи і підлягає скасуванню.

Суд зазначив, що Дніпропетровською обласною прокуратурою під час здійснення представницьких повноважень встановлено, що відповідно до наданих на адресу Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації документів доданих до заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРСА», інструментальні вимірювання забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРСА», розташованих по вул. Кринична, 30 у м. Дніпро здійснювались працівниками ТОВ «Довкілля».

Разом з тим, відповідно до інформації, наданої ТОВ «Довкілля», працівники даного товариства не здійснювали вимірювання для підготовки звітів по інвентаризації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «КОРСА». Також працівники ТОВ «Довкілля» не відряджались до Дніпропетровської області для здійснення прямих інструментальних вимірів та послуги ТОВ «Аргет Групп» не надавались. Між ТОВ «Довкілля» та ТОВ «Аргет Групп» чинні договори упродовж 2018-2021 роках не укладались.

Таким чином, на думку позивача з метою отримання відповідачем дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, до дозвільного органу були надані недостовірні відомості у документах, та на їх підставі відповідач отримав відповідний дозвіл.

Суд зазначив, що підставою для вказаного висновку позивача про недостовірність відомостей у документах, став лише лист ТОВ «Довкілля» № 109 від 02.02.2022 року наданий в межах кримінального провадження № 42021040000000571 від 04.10.2021 року.

Переглядаючи рішення суду в межах доводів апеляційної скарги, з урахуванням позицій сторін, суд апеляційної інстанції задовольнив клопотання прокурора про допит свідка та допитав у судовому засіданні ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає у м. Ірпінь, працює у Державному інституті геохімії та заступником директора ТОВ « Довкілля» з 16.02.2015 року по теперішній час.

Відповідно матеріалів даної справи саме за підписом ОСОБА_1 провідного спеціаліста ТОВ « Довкілля» підготовлені результати інструментального вимірювання забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел ТОВ « Корса» 29.10-4.11.2019 .

Свідок, перебуваючи в залі судового засідання Ірпінського міського суду, в режимі відеоконференції, пояснив, що з моменту прийому на роботу у ТОВ «Довкілля» 16.02.2015 року по час надання свідчень працює у зазначеному підприємстві на посаді заступника директора і провідним спеціалістом ТОВ «Довкілля» не був і не є на час надання свідчень. Крім того, вказав, що чинного договору між ТОВ «Довкілля» та ТОВ «Аргет групп» не було, зазначене свідку відомо оскільки він є співзасновником ТОВ «Довкілля», має реєстр укладених договорів, проглядає фінансові звіти. На підприємство ТОВ «Аргет групп» ні він, ні співробітники ТОВ «Довкілля» не відряджалися, замірів не виконували. Пояснив, що законодавством визначена відповідна процедура та форма результатів вимірюваня, яке вчиняється у відповідності до укладеного договору, технічного завдання, проводиться сертифікованими лабораторіями. Протокол замірів разом з актами виконаних робіт направляється замовнику. Таким є загальний порядок та послідовність дій, чого у випадку з ТОВ « Аргет групп», як зазначає свідок не було вчинено з огляду на відсутність діючого договору.

За результатами допиту свідка встановлено, що наявні в матеріалах справи звіти по інвентаризації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «КОРСА» провідним спеціалістом ОСОБА_1 не проводились, та не складались. Дерман стверджував, що не відряджався до Дніпропетровської області для здійснення прямих інструментальних вимірів суб`єктом господарювання ТОВ «Корса».

З огляду на зазначене, з урахуванням показів свідка, позиція прокурора, яка базувалася, крім іншого, на відповіді № 109 від 02.02.2022 до Дніпропетровської обласної прокуратури Товариства з обмеженою відповідальністю «Довкілля» , що між ТОВ «Довкілля» та ТОВ «Аргет групп» укладено договір про виконання робіт (послуг) №14-07/19 від 02.07.2019 року який не набув чинності , а роботи (послуги) згідно Договору №14-07/19 від 02.07.2019 року ТОВ «Довкілля» не виконувалися, знайшла своє підтвердження.

Судова колегія зазначає, що впродовж судового розгляду справи в суді апеляційної інстанції, ні відповідач ні третя особа не спростували та не надали підтверджуючих доказів, які би давали підстави вважати , що договір про виконання робіт (послуг) №14-07/19 від 02.07.2019 між ТОВ «Довкілля» та ТОВ «Аргет групп» реально виконувався чи був чинним. Будь яких документів первинного чи бухгалтерського обліку, складених в процесі здійснення указаного договору, ТОВ « Довкілля» чи ТОВ Аргет групп» не надали.

Закон України « Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» надає дозвільному органові можливість при встановленні відповідних фактів та обставин вчиняти дії по анулюванню документу дозвільного характеру. Зокрема, п.7 ст. 4-1 зазначеного закону передбачає, що дозвільний орган, що видав документ дозвільного характеру, може звернутися до адміністративного суду з позовом про застосування заходу реагування у виді анулювання документа дозвільного характеру за наявності хоча б однієї з таких підстав: зокрема

- встановлення факту надання в заяві про видачу документа дозвільного характеру та документах, що додаються до неї, недостовірної інформації;

З урахуванням того, що Департамент екології та природних ресурсів ДОДА доводи апеляційної скарги підтримує, а в процесі розгляду справи встановлено факт подання відповідачем в пакеті документів для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря недостовірної інформації у вигляді звітів по інвентаризації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «КОРСА» , які не проводились та не виготовлялись, є всі підстави вважати обґрунтованими доводи апеляційної скарги прокурора, що судом першої інстанції не врахована підтверджена наявність істотних порушень та надання неправдивих відомостей ТОВ «Корса» в процедурі отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин.

З огляду на зазначене, апеляційна скарга Заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури підлягає задоволенню, а рішення суду першої інстанції скасуванню, як таке, що винесене з неповним з`ясуванням обставин справи.

Керуючись статтями 241-245, 250, 315, 316, 321, 322, 327, 329 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу Заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури задовольнити.

Рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25 травня 2023 р. у справі № 160/18242/22 скасувати, прийняти нову постанову.

Адміністративний позов задовольнити, анулювати дозвіл на викиди забруднюючих речовин від 13.02.2020 року № 1210137200-1419, виданий Департаментом екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної адміністрації ТОВ «Корса».

Постанова набирає законної сили з дати прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку у випадках та строки передбачені ст.ст. 328, 329 КАС України.

Головуючий - суддяН.А. Бишевська

суддяІ.Ю. Добродняк

суддяЯ.В. Семененко

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116772307
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/18242/22

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Постанова від 25.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Постанова від 25.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 30.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 02.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 29.06.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Рішення від 25.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні