Ухвала
від 06.02.2024 по справі 683/323/24
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/323/24

2-о/683/35/2024

У Х В А Л А

06 лютого 2024 року м. Старокостянтинів

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області в складі судді Сагайдак І.М., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 , яка подана його представником адвокатом Бегебою Наталією Миколаївною, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

в с т а н о в и в:

02 лютого 2024 року представник заявника ОСОБА_1 адвокат Бегеба Н.М. через систему «Електронний суд» в порядку окремого провадження звернулася в суд із заявою і просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановити над нею опіку та призначити її опікуном батька ОСОБА_1 .

Заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

У справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи. (ч.3 ст.42 ЦПК України).

Згідно ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Звертаючись до суду із заявою про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна представник заявника ОСОБА_1 адвокат Бегеба Н.М. не зазначила у заяві, хто є заінтересованою особою у даній справі, а також не зазначила відомостей, передбачених у п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України, зокрема, повне найменування заінтересованої особи (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до положень ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу,протягом п`ятиднів здня надходженнядо судупозовної заявипостановляє ухвалупро залишенняпозовної заявибез руху.В ухваліпро залишенняпозовної заявибез рухузазначаються недолікипозовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене, заяву ОСОБА_1 , подану його представником адвокатом Бегебою Н.М., про визнання особи недієздатною та призначення опікуна слід залишити без руху й надати строк в десять днів із дня отримання нею копії ухвали для подання до суду нової редакції заяви, у якій слід вказати заінтересовану особу по справі.

У разі подання нової редакції заяви представнику заявника слід врахувати положення ч.1 ст.177 ЦПК України, в редакції ЗаконуУкраїни №1416-IXвід 27квітня 2021 року, який набрав чинності 26 травня 2021 року, згідно якої позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Отже, у разі, якщо нову редакції заяви представник заявника адвокат Бегеба Н.М. подасть до суду в електронній формі через систему «Електронний суд», то їй необхідно також додати до заяви докази надсилання листом з описом вкладення заінтересованій особі копій поданих до суду документів. У разі подання до суду нової редакції заяви у паперовій формі, до заяви слід додати її копії та копії доданих до неї документів відповідно до кількості заінтересованих осіб.

Керуючись ч.1 ст.185, ч.4 ст.294 ЦПК України,

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 ,подану його представником адвокатом Бегебою НаталієюМиколаївною, провизнання особинедієздатною тапризначення опікуназалишити безруху,про щоповідомити представниказаявника танадати їйстрок удесять днів здня отриманнякопії ухвалидля поданнядо судунової редакціїзаяви,у якійслід вказатизаінтересованих осібпо справіта відомостіпро них,визначені у п.2ч.3ст.175ЦПК України.

Нову редакцію заяви з додатками, визначеним ч.1 ст.177 ЦПК України, надіслати у цей же строк на адресу суду.

У разі невиконання до вказаного терміну вищезазначених вимог закону, заява буде вважатись неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудСтарокостянтинівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116781644
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —683/323/24

Рішення від 26.04.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні