Ухвала
від 06.02.2024 по справі 716/130/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/130/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

06.02.24 м.Заставна

Суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Стрілець Я.С. вивчивши заяву подану в порядку окремого провадження заявника ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Юрковецька сільська рада Чернівецького району Чернівецької області як орган опіки та піклування, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

В с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 , яка проживає на АДРЕСА_1 , в особі представника ОСОБА_3 звернулася до суду із заявою в порядку окремого провадження, заінтересована особа - Юрковецька сільська рада Чернівецького району Чернівецької області як орган опіки та піклування (місцезнаходження: с. Юрківці, вул. Центральна, 36 «Б», Чернівецького району Чернівецької області), ОСОБА_2 (місце реєстрації на АДРЕСА_2 , місце фактичного проживання на АДРЕСА_1 ) в якій просить визнати недієздатною ОСОБА_4 , яка є її матір`ю. Також просить призначити ОСОБА_2 опікуном останньої.

Підставою для звернення до суду із даною заявою є та обставина, що ОСОБА_4 є особою з інвалідністю І групи підгрупи «А» безстроково та перебуває на обліку у лікаря психіатра внаслідок хвороби виражена атеросклеротична деменція (недоумство). Внаслідок цього вона не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, а тому потребує визнання її недієздатною та встановлення опіки.

Заява подана із додержанням вимог, викладених у статтях 315,316, 318 ЦПК України, підсудна Заставнівському районному суду Чернівецької області, підстави відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ч.4ст. 315 ЦПК України на даний час не встановлені.

Відповідно до ч. 3 ст.294 суд вважає необхідним призначити справу до судового розгляду, про що повідомити заявника та заінтересовану особу.

Крім того, заявником заявлено вимогу про витребування від КНП «Заставнівська багатопрофільна лікарня» Юрковецької сільської ради, медичної амбулаторної книжки відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки с. Ржавинці Чернівецького району Чернівецької області.

У відповідності до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. А згідно вимог ч. 2 ст. 83 ЦПК позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

За вказаних обставин, приходжу до висновку, що клопотання заявника про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.293-294, 315, 316, 318, 353 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі подану в порядку окремого провадження заявника ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Юрковецька сільська рада Чернівецького району Чернівецької області як орган опіки та піклування, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Розглядати справу за правилами окремого провадження.

Призначити і провести судове засідання по даній цивільній справі о 15 годині 00 хвилин 14.02.2024 в залі судових засідань №1 Заставнівського районного суду Чернівецької області, який розташований в м.Заставна Чернівецької області, вул. Незалежності, 95.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованій особі подати до суду в строк до 09 години 00 хвилин 14.02.2024 заяви по суті справи (заперечення) відповідно до умов ст.ст.174, 180 ЦПК України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової Влади України - https://court.gov.ua/sud2404/gromadyanam/csz.

Копію ухвали про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження по справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованій особі.

Витребувати від КНП «Заставнівська багатопрофільна лікарня» Юрковецької сільської ради, медичну амбулаторну книжку відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки с. Ржавинці Чернівецького району Чернівецької області. Вказані документи суду подати не пізніше 09-00 години 14 лютого 2024 року.

Роз`яснити сторонам та іншим учасникам справи відповідно до вимог ст.212 ЦПК України, що в суді існує технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СУДДЯ: Ярослав СТРІЛЕЦЬ

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116819243
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —716/130/24

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні