Ухвала
від 06.02.2024 по справі 165/4731/23
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 165/4731/23

провадження № 2/166/72/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

06 лютого 2024 року смт Ратне

Суддя Ратнівського районного суду Волинської області Свистун О.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про позбавлення батьківських прав, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - орган опіки і піклування Нововолинської міської ради (45400, п-кт Дружби, 27, м. Нововолинськ Володимирського району Волинської області),

встановив:

ОСОБА_1 звернувся у суд з позовом до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав щодо малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Підстави, визначені ст.ст. 185, 186 ЦПК України, для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України дана цивільна справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Крім того, позивач у позовній заяві просить у порядку п. 5 ст. 19 СК України постановити ухвалу, якою доручити органу опіки і піклування Нововолинської міської ради Волинської області надати суду письмовий висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 щодо сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч. 4, 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Враховуючи вищенаведені вимоги закону та проаналізувавши матеріали справи, з метою повного та об`єктивного розгляду справи, суд уважає за необхідне доручити органу опіки і піклування Нововолинської міської ради підготувати та надати суду висновок щодо розв`язання спору, зокрема можливості позбавлення відповідачки батьківських прав.

Керуючись ч.ч. 4, 5 ст. 19 СК України, ст.ст. 84, 187, 190, 191, 274 ЦПК України,

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про позбавлення батьківських прав, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - орган опіки і піклування Нововолинської міської ради (45400, п-кт Дружби, 27, м. Нововолинськ Володимирського району Волинської області), прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10 год. 00 хв. 06 березня 2024 року в приміщенні Ратнівського районного суду Волинської області за адресою: вул. Центральна, 17, смт Ратне Ковельського району Волинської області.

Зобов`язати орган опіки і піклування Нововолинської міської ради надати суду до початку підготовчого судового засідання письмовий висновок щодо позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 щодо сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактичне місце проживання - АДРЕСА_3 , на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження, а також інших документів, що стосуються справи.

Направити учасникам судового розгляду копію ухвали про відкриття провадження, а відповідачу, крім цього, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, а відповідачу - п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача для подання пояснень щодо позову п`ятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://court.gov.ua/sud0313.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Волинського апеляційного суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ратнівського

районного суду О.М.Свистун

СудРатнівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116829250
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —165/4731/23

Рішення від 21.05.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ушаков М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні