Ухвала
від 07.05.2024 по справі 165/4731/23
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 165/4731/23

провадження № 2/166/72/24

УХВАЛА

07 травня 2024 року сел. Ратне

Ратнівський районний суд Волинської області у складі головуючого - судді Свистун О.М., за участю секретаря - Заєць Н.П., розглянувши клопотання представника позивача адвоката Юзефовича Сергія Віталійовича про проведення в режимі відеоконференції підготовчого судового засідання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - орган опіки і піклування Нововолинської міської ради,

встановив:

У провадженні Ратнівського районного суду Волинської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - орган опіки і піклування Нововолинської міської ради, судове засідання у якій призначено на 14 год. 20 хв. 16 травня 2024 року.

На адресу суду 03 травня 2024 року надійшло клопотання представника позивача адвоката Юзефовича С.В. про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у даній цивільній справі.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_3 , вважає що воно підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

За змістом ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Клопотання представника позивача відповідає вимогам, які встановлені ст. 212 ЦПК України.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне судове засідання, призначене на 14 год. 20 хв. 16 травня 2024 року, проводити в режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

постановив :

Клопотання представника позивача адвоката Юзефовича Сергія Віталійовича про проведення в режимі відеоконференції судового засідання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - орган опіки і піклування Нововолинської міської ради, задовольнити.

Судове засідання з розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - орган опіки і піклування Нововолинської міської ради, призначене на 14 год. 20 хв. 16 травня 2024 року, провести в режимі відеоконференції, з можливістю участі представника позивача адвоката Юзефовича Сергія Віталійовича, мобільний телефон НОМЕР_1 , адреса електронної пошти - ІНФОРМАЦІЯ_1 , у судовому засіданні поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити представнику позивача, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ратнівського

районного суду О.М.Свистун

Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118940214
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —165/4731/23

Рішення від 21.05.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ушаков М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні