Ухвала
від 28.03.2024 по справі 165/4731/23
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 165/4731/23

провадження № 2/166/72/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

28 березня 2024 року сел. Ратне

Ратнівський районний суд Волинської області в складі головуючого судді Свистун О.М.,

за участю секретаря судового засідання Заєць Н.П.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовомОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - орган опіки і піклування Нововолинської міської ради,

встановив:

ОСОБА_2 звернувся у суд з позовом до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав щодо малолітнього сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Ратнівського районного суду Волинської області від 06 лютого 2024 року відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання.

На адресу суду 27 березня 2024 року відповідачка скерувала заяву, в якій зазначила про визнання позовних вимог та розгляд справи за її відсутності.

Представник третьої особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - органу опіки і піклування Нововолинської міської ради подала заяву, в якій просила судове засідання провести без її участі, підтримала висновок органу опіки та піклування виконавчого комітету Нововолинської міської ради, затверджений рішенням виконкому № 285 від 21.03.2024, яким визнано необхідним позбавити ОСОБА_3 батьківських прав відносно малолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 підтримав позовні вимоги, не заперечив проти прийняття визнання відповідачкою позову, просив ухвалити рішення за результатами підготовчого провадження.

Відповідно до ч. 3, ч. 4 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі визнання позову проводиться в порядку, встановленому статтею 206 цього Кодексу.

Частинами 1, 4 ст. 206 ЦПК України передбачено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 155 СК України батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини. Відмова батьків від дитини є неправозгідною, суперечить моральним засадам суспільства.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що заяви відповідачки від 05 грудня 2023 року та 25 березня 2024 року, в яких вона відмовлялася від батьківських прав на дитину та визнавала позов про позбавлення її батьківських прав, не можуть слугувати підставою для задоволення позову, оскільки відмова батьків від дитини не відповідає інтересам дитини.

За наведених обставин слід відмовити у визнанні позову відповідачкою та продовжити розгляд справи.

Під час проведення підготовчого судового засідання вирішено питання, визначені ст. 197 ЦПК України.

За встановлених обставин суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.196-198,200, 206 ЦПК України, суд

постановив:

Відмовити у прийнятті визнання відповідачкою ОСОБА_3 позову та продовжити розгляд справи.

Закрити підготовче провадження.

Призначити до розгляду по суті цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - орган опіки і піклування Нововолинської міської ради, на10год.00хв.29квітня 2024року в приміщенні Ратнівського районного суду Волинської області (вул. Центральна, 17 сел. Ратне Ковельського району Волинська область).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Ратнівського

районного суду О.М.Свистун

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117970592
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав,

Судовий реєстр по справі —165/4731/23

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ушаков М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні