Ухвала
від 06.02.2024 по справі 167/63/24
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/63/24

Номер провадження 2-о/167/29/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та

про відкриття провадження у справі

06 лютого 2024 року м. Рожище

Суддя Рожищенського районного суду Волинської області Гармай І. Т., вивчивши заяву ОСОБА_1 , подану в її інтересах представником ОСОБА_2 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Управління «Центр надання адміністративних послуг» та соціального захисту населення Рожищенської міської ради про оголошення фізичної особи померлою

в с т а н о в и в :

19 січня 2024 року представник заявника ОСОБА_1 ОСОБА_2 через систему «Електронний суд» звернулася до суду з заявою про оголошення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 померлим та просить вважати датою смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце смерті населений пункт Соледар та причиною смерті загибель під час виконання бойового завдання в умовах воєнного стану пов`язану з захистом Батьківщини.

Ухвалою Рожищенського районного суду Волинської області від 23 січня 2024 року вищевказану заяву залишено без руху та надано заявнику строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали про залишення заяви без руху.

06 лютого 2024 року на виконання вимог ухвали про залишення заяви без руху представником заявника ОСОБА_1 ОСОБА_2 через систему «Електронний суд» надіслано суду заяву з додатками про усунення недоліків.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою.

Зазначена заява відповідає вимогам ст. 306 ЦПК України. Справа підсудна Рожищенському районному суду Волинської області на підставі ст. 305 ЦПК України.

Відсутні підстави для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Розгляд даної справи необхідно здійснювати за правилами окремого провадження.

У відповідності до ч. 4 ст. 293 ЦПК України розгляд справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошенняїї померлою проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Тому, заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст. 187, 305-307 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , подану в її інтересах представником ОСОБА_2 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Управління «Центр надання адміністративних послуг» та соціального захисту населення Рожищенської міської ради про оголошення фізичної особи померлою та відкрити окреме провадження у справі.

Призначити судове засідання у залі Рожищенського районного суду Волинської області (місцезнаходження: м. Рожище, вул. Грушевського, 4 Волинська область) 28 лютого 2024 року о 14 год 00 хв.

Справу розглядати у відкритому судовому засіданні колегією у складі одного судді і двох присяжних.

Учасникам судового розгляду надіслати копію ухвали, копію заяви з копіями доданих до неї документів для заінтересованих осіб.

Надіслати присяжним письмове запрошення для участі у здійсненні правосуддя.

Роз`яснити заінтересованій(им) особі(ам) право в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати пояснення на заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://rg.vl.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. Т. Гармай

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116829256
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —167/63/24

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Гармай І. Т.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Гармай І. Т.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Гармай І. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні