Ухвала
від 07.02.2024 по справі 532/2051/23
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/2051/23

2/532/162/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 лютого 2024 р. м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області в складі:

судді - Мороз Т.М.,

за участю:

секретаря судового засідання - Крейс О.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Кобеляки в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: виконавчий комітет Кобеляцької міської ради, як орган опіки та піклування, Служба в справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради про розірвання шлюбу, стягнення аліментів на дитину та дружину, визначення місця проживання дитини та про поділ спільного майна подружжя, -

Встановив:

Позивач ОСОБА_1 та її представник, адвокат Пелих О. В., в судове засідання не з`явилися, подали до суду заяву про проведення судового засідання за відсутності сторони позивача. Позов підтримали повністю та прохали доручити виконавчому комітету Кобеляцької міської ради як органу опіки та піклування підготувати разом із Службою у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради та подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору щодо місця проживання дитини.

Відповідач ОСОБА_2 , будучи належним чином повідомленим про дату, час і місце судового розгляду, в судове засідання не з`явився, причини неявки не повідомив.

Представник третьої особи, виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, як органу опіки та піклування, будучи належним чином повідомленим про дату, час і місце судового розгляду, в судове засідання не з`явився, причини неявки не повідомив.

Представник третьої особи, служба в справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, будучи належним чином повідомленим про дату, час і місце судового розгляду, в судове засідання не з`явився, причини неявки не повідомив.

Відповідно до ч.4,5 ст.19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Беручи до уваги предмет спору та наявні у матеріалах справи докази, суд вважає за необхідне зобов`язати орган опіки та піклування Кобеляцької міської ради Полтавської області надати письмовий висновок щодо розв`язання спору про визначення місця проживання дитини на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Крім цього, судом встановлено, що місцем реєстрації відповідача ОСОБА_2 є АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Вимога за позовом про визначення місця проживання дитини стосується прав та обов`язків як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, як органу опіки та піклування на території юрисдикції якого проживає відповідач ОСОБА_2 , а тому його слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки справа не може бути розглянута в даному судовому засіданні, тому розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст. 53, 198, 223 ЦПК України, суд, -

Постановив:

Відкласти підготовче засідання по справі до 11 год. 00 хв. 11 березня 2024 року.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: виконавчий комітет Кобеляцької міської ради, як орган опіки та піклування, Служба в справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради про розірвання шлюбу, стягнення аліментів на дитину та дружину, визначення місця проживання дитини та про поділ спільного майна подружжя виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, як орган опіки та піклування, як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Зобов`язати орган опіки та піклування Кобеляцької міської ради Полтавської області надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору про визначення місця проживання дитини на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116830675
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —532/2051/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Постанова від 22.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні