Ухвала
від 07.02.2024 по справі 348/197/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

щодо прийняття заяви до розгляду і відкриття провадження у справі

Справа №348/197/24

Провадження № 2/348/334/24

07 лютого 2024 року суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Матолич В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) Надвірнянської міської ради (місцезнаходження: вул.Гетьмана Мазепи, 29, м.Надвірна, Івано-Франківська область) про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням,

встановила:

29.01.2024 ОСОБА_1 пред`явила позов до ОСОБА_2 ,Надвірнянської міськоїрадипро визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

07.02.2024 суд отримав відповідь про місце проживання (перебування) та реєстрації відповідача.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог ст. 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Позовна заява підсудна Надвірнянському районному суду Івано-Франківської області та підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя,

постановила:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняпо цивільнійсправіза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Надвірнянської міської ради про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання на14.30годину 26.02.2024у приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області (вул. Г. Мазепи, 35, м. Надвірна, Івано-Франківської області) з викликом сторін.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно доч.1ст.193ЦПК Україниу строкдля поданнявідзиву відповідачмає правопред`явити зустрічнийпозов.

Представникам осіб, які беруть участь у справі, подати до суду документи, що посвідчують повноваження представників.

Докази, подані суду сторонами з порушенням вимог ЦПК України, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подані несвоєчасно з поважних причин.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами.

Учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою сторінки суду: https://court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Матолич В.В.

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116841382
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —348/197/24

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні