Ухвала
від 08.02.2024 по справі 186/1393/23
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/3030/24 Справа № 186/1393/23 Суддя у 1-й інстанції - Янжула С.А. Суддя у 2-й інстанції - Городнича В. С.

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

08 лютого 2024 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої судді - Городничої В.С.,

суддів: Петешенкової М.Ю., Лопатіної М.Ю.,

ознайомившись з матеріалами справи та заслухавши доповідь судді-доповідача Городничої В.С., про проведення підготовчих дій за апеляційною скаргою Комунального закладу освіти "Першотравенський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр "Берегиня" Дніпропетровської обласної ради" на рішення Першотравенського міського суду Дніпропетровської області від 21 грудня 2023 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу освіти "Першотравенський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр "Берегиня" Дніпропетровської обласної ради", про внесення змін до запису трудової книжки та стягнення компенсації за невикористану частину відпустки при звільненні,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Першотравенського міськогосуду Дніпропетровськоїобласті від21грудня 2023року позовні вимоги ОСОБА_1 до КЗО"Першотравенськийбагатопрофільний навчально-реабілітаційнийцентр "Берегиня"ДОР",про внесеннязмін дозапису трудовоїкнижки тастягнення компенсаціїза невикористанучастину відпусткипри звільненні,задоволено частково (а.с. 145-153).

Не погодившись з таким рішенням суду першої інстанції, представник КЗО "Першотравенський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр "Берегиня" ДОР" Іванова Т.М. 21.01.2024 року через підсистему Електронний суд сформувала апеляційну скаргу, яка 22.01.2024 року надійшла до Дніпровського апеляційного суду, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції суду (а.с. 155-161), тобто в межах строку на апеляційне оскарження, передбаченого ст. 354 ЦПК України.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 23 січня 2024 року витребувано з Першотравенського міського суду Дніпропетровської області цивільну справу №186/1393/23 (а.с. 175).

Матеріали цивільної справи №186/1393/23 надійшли до Дніпровського апеляційного суду 29.01.2024 року, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції суду (а.с. 177).

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 05 лютого 2024 року вищевказана апеляційна скарга була залишена без руху (а.с. 179-180).

06лютого 2024року навиконання ухвалисуду від05.02.2024року представникКЗО "Першотравенськийбагатопрофільний навчально-реабілітаційнийцентр "Берегиня"ДОР" ІвановаТ.М. через підсистему Електронний суд сформувала заяву про усунення недоліків апеляційної скарги, яка надійшла до суду 07.02.2024 року, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції суду, разом з якою подала платіжну інструкцію №0.0.3453793390.1 від 06.02.2024 року про доплату судового збору у сумі 776,82 грн.

За подачуапеляційної скаргиапелянтом сплаченосудовий збіру сумі2576,64 грн, що відповідає п.п. 6 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір». Судовий збір зараховано до спеціального фонду Державного бюджету України, що підтверджується випискою про зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Апеляційна скарга відповідає вимогамст. 356 ЦПК України.

Підстав для залишення апеляційної скарги без руху, повернення чи відмови у відкритті апеляційного провадження немає.

Апеляційний суд звертає увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС«Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку.

З 18 жовтня 2023 року введено в дію Закон від 29 червня 2023 №3200-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Відповідно до ч. 6ст. 14 ЦПК України,адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи.

Згідно матеріалів справи та відомостей АСДС у КЗО "Першотравенськийбагатопрофільний навчально-реабілітаційнийцентр "Берегиня"ДОР"та йогопредставника ІвановоїТ.М. наявнізареєстровані ЕКв ЄСІТС.

Згідно матеріалів справи та відомостей АСДС у ОСОБА_1 відсутній зареєстрований ЕК в ЄСІТС.

Також, Дніпровський апеляційний суд вважає за необхідне зауважити, що реєстрація ОСОБА_1 вЄСІТС абоїї окремійпідсистемі (модулі),що забезпечуєобмін документами, є добровільною.

Більше інформації за посиланням https://wiki.court.gov.ua/pages/viewpage.action?pageId=5964502.

Зареєструвати електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно- телекомунікаційній системі (адреса в мережі Інтернет https://id.court.gov.ua/).

Зареєструватися в підсистемі "Електронний кабінет" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (адреса в мережі Інтернет https://cabinet.court.gov.ua/login).

Також, відповідно до ст. ст.2,12,212 ЦПК України Дніпровський апеляційний суд повідомляє про наявність технічної можливості учасникам справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення апеляційного суду.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У заяві необхідно зазначити обраний для участі в режимі відеоконференції суд, або про участь у судовому засіданні поза межами суду за допомогою власного технічного засобу.

Ризики технічної неможливості участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючись ст. ст.357-359,360,361 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження за апеляційною скаргою Комунального закладу освіти "Першотравенський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр "Берегиня" Дніпропетровської обласної ради" на рішення Першотравенського міського суду Дніпропетровської області від 21 грудня 2023 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу освіти "Першотравенський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр "Берегиня" Дніпропетровської обласної ради", про внесення змін до запису трудової книжки та стягнення компенсації за невикористану частину відпустки при звільненні.

Розпочати підготовчі дії для призначення справи до розгляду в апеляційному суді.

В порядку підготовки справи до апеляційного розгляду, надіслати учасникам справи копію даної ухвали разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Надати строк для подання учасникам справи відзиву на апеляційну скаргу протягом 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження.

До відзиву додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4803/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням https://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: В.С. Городнича

Судді: М.Ю. Петешенкова

М.Ю. Лопатіна

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116850205
СудочинствоЦивільне
Сутьвнесення змін до запису трудової книжки та стягнення компенсації за невикористану частину відпустки при звільненні

Судовий реєстр по справі —186/1393/23

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Рішення від 21.12.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Рішення від 21.12.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні