Ухвала
від 08.02.2024 по справі 727/25/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/25/24

Провадження № 2/727/430/24

У Х В А Л А

08 лютого 2024 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

головуючого судді Смотрицького В.Г.

при секретарі Журат І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Чернівці про виправлення описки в ухвалі суду, -

встановив:

06 лютого 2024 року Шевченківським районним судом м. Чернівці була винесена ухвала по справі за позовом Першого заступника керівника Чернівецької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької обласної військової адміністрації, Чернівецької обласної державної адміністрації до Чернівецької міської ради, ОСОБА_1 , Державної екологічної інспекції Карпатського округу, Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Чернівецьке лісове господарство» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом визнання договору недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та проведеної на його підставі державної реєстрації прав, зобов`язання повернути земельну ділянку, яка відноситься до природно-заповідного фонду України.

Під час виготовлення тексту ухвали суду допущена технічна описка у вступній частині та першому абзаці резолютивної частини ухвали суду не зазначивши статусу учасників процесу, а саме третіх осіб: зазначено «Першого заступника керівника Чернівецької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької обласної військової адміністрації, Чернівецької обласної державної адміністрації до Чернівецької міської ради, ОСОБА_1 , Державної екологічної інспекції Карпатського округу, Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Чернівецьке лісове господарство»» замість вірного «Першого заступника керівника Чернівецької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької обласної військової адміністрації (Чернівецької обласної державної адміністрації) до Чернівецької міської ради, ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) треті особи, які не заявляють самостійних вимог Державна екологічна інспекція Карпатського округу, Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Чернівецьке лісове господарство»».

За ініціативою суду поставлено питання про внесення виправлення в ухвалі суду.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 269 ЦПК суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Відповідно до роз`яснень Пленуму Верховного Суду України, викладених у п. 19 постанови від 18 грудня 2009 року №14 Про судове рішення у цивільній справі , вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що дійсно в ухвалі суду від 06 лютого 2024 року необхідно виправити описки, які були допущені.

Керуючись ст. 269 ЦПК України, суд, -

постановив:

Внести виправленняв ухвалуШевченківського районногосуду м.Чернівці від06лютого 2024 року про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом визнання договору недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та проведеної на його підставі державної реєстрації прав, зобов`язання повернути земельну ділянку, яка відноситься до природно-заповідного фонду України по цивільній справі № 727/25/24 за позовом Першого заступника керівника Чернівецької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької обласної військової адміністрації, Чернівецької обласної державної адміністрації до Чернівецької міської ради, ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), вказавши в вступній частині та першому абзаці резолютивної частини ухвали суду «Першого заступника керівника Чернівецької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької обласної військової адміністрації (Чернівецької обласної державної адміністрації) до Чернівецької міської ради, ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) треті особи, які не заявляють самостійних вимог Державна екологічна інспекція Карпатського округу, Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Чернівецьке лісове господарство»» замість «Першого заступника керівника Чернівецької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької обласної військової адміністрації, Чернівецької обласної державної адміністрації до Чернівецької міської ради, ОСОБА_1 , Державної екологічної інспекції Карпатського округу, Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Чернівецьке лісове господарство»».

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали безпосередньо до Чернівецького апеляційного суду.

Суддя:

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116873070
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —727/25/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні