Ухвала
від 08.02.2024 по справі 126/3063/23
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/3063/23

Провадження № 2/126/288/2024

"08" лютого 2024 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Хмель Р. В.

зі секретарем Дончик О. А.,

за участі позивача ОСОБА_1

представника позивача, адвоката Долі О.А.

представника Війтівського ліцею Бершадської міської ради, Джужука В.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Бершадь цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Війтівського ліцею Бершадської міської ради про визнання протиправними та скасування індивідуальних актів та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Позивач, ОСОБА_1 , яка діє в інтересах, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , звернулася в суд з даним позовом, в якому просить ухвалити рішення суду, яким:

- визнати протиправним та скасувати рішення педагогічної ради Війтівського опорного закладу загальної середньої освіти, оформлене у вигляді Протоколу №6 від 05.06.2023 року в частині (пункт 7 Порядку денного) переведення ОСОБА_3 , учня 5 класу та ОСОБА_2 , учня 8 класу, на інституційну форму здобуття освіти.

- визнати протиправним та скасувати Наказ Війтівського опорного закладу загальної середньої освіти №42-о від 05.06.2023 р. про результати роботи з учнями-екстернами Кошаринецької філії Війтівського 03.

- зобов`язати Війтівський ліцей Бершадської міської ради перевести ОСОБА_2 , учня 9 класу та ОСОБА_3 , учня 6 класу на екстернатне навчання.

- визнати, що діти навчаються на екстернаті з поважних причин, навіть якщо не буде продовжено термін дії воєнного стану (перелік поважних причин зазначено у письмових поясненнях Позивача), у разі складання контрольних робіт на початковому рівні, не примушувати переходити на інституційну форму навчання.

- зобов`язати Війтівський ліцей Бершадської міської ради видавати контрольні роботи для виконання їх дітьми вдома, щоб уникнути психологічного тиску на дітей, надати чіткий перелік запитань (завдань) з кожного предмету на початок навчального року.

- вирішити питання про розподіл судових витрат.

Ухвалою Бершадського районного суду Вінницької області від 14.12.2023 відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання.

Від представника відповідача, ОСОБА_4 надійшла заява, у якій він просить залучити до розгляду справи третіх осіб, на стороні відповідача - Відділ освіти та спорту Бершадської міської ради та Кошаринецьку філію Війтівського ліцею Бершадської міської ради.

В судовому засіданні представник відповідача, Джужук М.В., подане ним клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Позивач ОСОБА_1 та представник позивача, адвокат Доля О.А. не заперечували проти задоволення клопотання представника відповідача про залучення третіх осіб, на стороні відповідача.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи, що рішення суду у даній цивільній справі може вплинути на права і обов`язки Відділу освіти та спорту Бершадської міської ради та Кошаринецької філії Війтівського ліцею Бершадської міської ради, суд дійшов висновку про доцільність залучення до участі у справі їх, в якості третіх осіб, на стороні відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. 53 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача Війтівського ліцею Бершадської міської ради, ОСОБА_5 про залучення третіх осіб, на стороні відповідача задовольнити.

Залучити до участі в справі в якості третіх осіб, на стороні відповідача - Відділ освіти та спорту Бершадської міської ради та Кошаринецьку філію Війтівського ліцею Бершадської міської ради.

Відкласти підготовче судове засідання у даній цивільній справі на 10:00 год. 21.03.2024.

Зобов`язати позивача направити третім особам, на стороні відповідача Відділу освіти та спорту Бершадської міської ради та Кошаринецькій філії Війтівського ліцею Бершадської міської ради копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Підтвердження направлення третім особам копії позовної заяви з доданими до неї документами надати суду.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення щодо позову.

В судове засідання викликати сторони по справі, представників третіх осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р. В. Хмель

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116873166
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними та скасування індивідуальних актів та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —126/3063/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні