Ухвала
від 09.02.2024 по справі 233/787/24
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/787/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

09.02.24 Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Мартишева Т. О., розглянувши матеріалцивільної справиза позовом ОСОБА_1 (зареєстрованемісце проживання: АДРЕСА_1 ),від іменіта в інтересах якої діє адвокат Байгуш Олексій Юрійович (місце здійснення адвокатської діяльності: АДРЕСА_2 ), до Костянтинівської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області (юридична адреса: вул. Олекси Тихого, 260, м. Костянтинівка, Донецька область), про надання додаткового строку для прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

07 лютого 2024року доКостянтинівського міськрайонногосуду Донецькоїобласті звернулась позивачка ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Байгуш О.Ю., з позовомпро визначення позивачці додаткового строку у чотири місяці для подання заяви про прийняття спадщини, що відкрилася ІНФОРМАЦІЯ_1 після смерті ОСОБА_2 .

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Справа підсудна Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області.

З урахуванням викладеного вважаю, що дану позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначити дату, час і місце підготовчого судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Звертаючись досуду зданою позовноюзаявою,стороною позивача заявлено клопотанняпро витребуваннявідомостей про заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У відповідностідо вимогч.1ст.84ЦПК України з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи та ухвалення справедливого рішення по ній клопотання сторони позивачапро витребуваннядоказів слідзадовольнити та витребувати письмові докази у приватного нотаріуса Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Панасенко І.П..

Керуючись ст.ст. 84, 187 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 ,від іменіта в інтересах якої діє адвокат Байгуш Олексій Юрійович, до Костянтинівської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області про надання додаткового строку для прийняття спадщини.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 05 березня 2024 року о 10 годині 00 хвилин, про що повідомити сторони.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачу разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Запропонувати відповідачеві протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду відзив на позов, одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачеві та надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачеві, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178, ч. 2 ст. 191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Клопотання ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Байгуш Олексій Юрійович, про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Панасенко І.П. відомості про заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно ч.ч. 7, 8 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Суддя

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116873593
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —233/787/24

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні