Ухвала
від 09.02.2024 по справі 910/997/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, буд. 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.uaУХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

09.02.2024Справа № 910/997/24

Суддя Господарського суду міста Києва Курдельчук І.Д., дослідивши у нарадчій кімнаті матеріали справи (вх.997/24) за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Інноватек Мед» до Комунального некомерційного підприємства «Київський міський клінічний онкологічний центр» Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про зобов`язання виконати умови договору в натурі, без виклику представників сторін,

ВСТАНОВИВ:

15.01.2024 до Господарського суду міста Києва від Товариства з обмеженою відповідальністю «Інноватек Мед» надійшла позовна заява №б/н від 26.01.2024 до Комунального некомерційного підприємства «Київський міський клінічний онкологічний центр» Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), в якій викладені позовні вимоги про зобов`язання виконати умови договору в натурі, а саме зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Київський міський клінічний онкологічний центр» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) вчинити наступні дії: прийняти від Товариства з обмеженою відповідальністю «ІННОВАТЕК МЕД» медичне обладнання відповідно до Договору про закупівлю товарів за державні кошти № 94 від 23.08.2023 року та наказу Департаменту охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) № 1174 від 31.10.2023 року «Про розподіл медичного обладнання, закупленого для закладів охорони здоров`я за кошти бюджету м. Києва на 2023 рік» а саме: Дозиметричні системи та терапевтичні дозиметри», виробництва IBA Dosimetry GmbH, Німеччина, у кількості 1 комплект, що якого Комісією Комунального некомерційного підприємства Документ сформований в системі «Електронний суд» 26.01.2024 7 «Київський міський клінічний онкологічний центр» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) був складений Акт приймання-передачі основних засобів від 27.12.2023 року з відмовою у його прийнятті та підписати Акт приймання-передачі вказаного медичного обладнання.

Ухвалою від 30.01.2024 позовну заяву залишено без руху, встановлено позивачу строк усунення недоліків позовної заяви.

05.02.2024 через підсистему «Електронний суд» від позивача надійшла заява(сформовано 02.02.2024) про усунення недоліків позовної заяви, якою позивач усунув недоліки встановлені ухвалою суду від 30.01.2024.

У строки визначені відповідно до ч. 1 ст.176 ГПК України та виходячи з положень статті 12 ГПК України господарський суд міста Києва визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту, беручи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування, справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно частини 2 ст. 50 ГПК України ,якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки договір було укладено між позивачем та Департаментом охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), що було Замовником відповідно до договору суд визнав за доцільне залучити до участі у справі Департамент охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 12, 50, 176, 234 та 235 ГПК України, господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Прийняти справу до свого провадження та відкрити провадження у справ.

2. Підготовче провадження у справі засідання призначити на 05.03.24 о 14:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 1 .

3. Залучити до участі у справі Департамент охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (вул. Прорізна, 19, м. Київ, 01001, код 02012906) третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

4. Повідомити сторони про дату, час і місце засідання.

5. Встановити відповідачу строк для надання суду обґрунтованого письмового відзиву на позовну заяву з доказами направлення відзиву позивачу у порядку, передбаченому статтями 165, 178 Господарського процесуального кодексу України з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на діюче законодавство; усіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

6. Встановити третій особі строк у п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для надання суду письмових пояснень щодо заявленого предмету спору з документальним підтвердженням викладених обставин, копії яких надіслати учасникам справи.

6.1. Повідомити сторін у справі в порядку частини 6 статті 6 та частини 7 статті 42 Господарського процесуального кодексу України в редакції Закону №3200-ХІ, що введений в дію 18.10.2023 про обов`язок такого учасника справи зареєструвати Електронний кабінет в ЄСІТС та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

6.2. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (частина 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об`єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (частини 3, 4 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

7. Звернути увагу учасників справи на те, що:

- заяви по суті справи та з процесуальних питань необхідно подавати у Електронній чи письмовій формі з доказами надсилання/вручення іншим учасникам справи у визначені даною ухвалою та ГПК України строки;

- документи, а також додаткові докази, які подаються учасниками справи самостійно чи витребовуються ухвалою суду для залучення до матеріалів справи, мають бути подані Електронній формі скріплені КЕП ЕЦП через систему Електронний суд чи у письмовій формі прошитому вигляді з обов`язковим описом додатків не пізніше ніж за два дня до засідання , до відділу діловодства (канцелярії) Господарського суду міста Києва за адресою: 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44, корпус А.

8. Запропонувати сторонам вжити можливих заходів для врегулювання спору мирним шляхом.

Якщо учасник справи має електронний кабінет, суд надсилає всі судові рішення такому учаснику в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи чи її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами. У разі відсутності в учасника справи електронного кабінету суд надсилає всі судові рішення такому учаснику в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Судове рішення є врученим з дня отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи в модулі "Електронний суд" ЄСІТС (п.2ч.6ст.242 ГПК України), вказану такою особою під час подання документів до суду.

Ухвала набрала законної сили 09.02.2024 та не може бути оскаржена.

Суддя Ігор Курдельчук

Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116886862
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання виконати умови договору в натурі, без виклику представників сторін

Судовий реєстр по справі —910/997/24

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 09.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні