Ухвала
від 09.02.2024 по справі 757/42159/21-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Апеляційне провадження

№ 22-ц/824/5624/2024 Доповідач - Ратнікова В.М.

У Х В А Л А

м. Київ Справа № 757/42159/21-ц

09 лютого 2024 року Київський апеляційний суд в складі колегії суддів Судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Ратнікової В.М.

суддів: Левенця Б.Б.

Борисової О.В.

розглянувши матеріали апеляційної скарги представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> адвоката Желудкова Владислава Володимировича на рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 року, ухвалене під головуванням судді Ільєвої Т.Г., у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Товариство з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Кворум», про стягнення вартості втраченого вантажу та ненаданих послуг, відшкодування збитків і моральної шкоди, завданої внаслідок порушення зобов`язання,-

в с т а н о в и в:

Рішенням Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 рокупозовні вимоги ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Товариство з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Кворум», про стягнення вартості втраченого вантажу та ненаданих послуг, відшкодування збитків і моральної шкоди, завданої внаслідок порушення зобов`язання задоволено частково.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> на користь ОСОБА_1 суму завданої шкоди в розмірі 128 885 (сто двадцять вісім тисяч вісімсот вісімдесят п`ять) грн. 22 коп.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> на користь ОСОБА_1 вартість сплачених послуг за перевезення вантажу у розмірі 3 026 (три тисячі двадцять шість) грн. 22 коп.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> на користь ОСОБА_1 моральну шкоду в розмірі 1 000 (одна тисяча) грн. 00 коп.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> на користь держави судовий збір 1 288 (одна тисяча двісті вісімдесят вісім) грн. 85 коп.

В іншій частині вимог - відмовлено.

Не погоджуючись із таким рішенням суду першої інстанції, 01 грудня 2023 року представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕЛІВЕРІ»</a> адвокат Желудков Владислав Володимирович, подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 року в частині стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> на користь ОСОБА_1 суму завданої шкоди у розмірі 128 885 грн. 22 коп. та моральної шкоди в розмірі 1000 грн. та ухвалити нове судове рішення у цій частині, про відмову в задоволенні позовних вимог.

Також в апеляційній скарзі представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a>адвокат Желудков Владислав Володимирович просив суд про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 року.

В обґрунтування вимог клопотання зазначав, що копію рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 року було отримано відповідачем в примішенні суду лише 03 листопада 2023 року

Дослідивши матеріали справи, вивчивши доводи клопотання про поновлення процесуального строку, апеляційний суд приходить до наступних висновків.

Згідно вимог ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; на ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржуване рішення Печерського районного суду міста Києва було ухвалене 28 вересня 2023 року.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру судових рішень, рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 року, було надіслано судом 13 листопада 2023 року, а оприлюднено в реєстрі 14 листопада 2023 року.

Відповідно до розписки, що міститься в матеріалах справи (а.с.250-Б) вбачається, що представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> адвокат Желудков Владислав Володимирович отримав копію оскаржуваного рішення суду 03 листопада 2023 року.

Апеляційна скарга представником відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> адвокатом Желудковим Владиславом Володимировичем на рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 рокубула подана з пропуском, визначеного ст. 354 ЦПК України, строку на апеляційне оскарження, але в межах тридцяти днів з моменту отримання оскаржуваного рішення суду.

Враховуючи викладене, варто зробити висновок, що доводи апелянта про поважність причин пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції є обґрунтованими, узгоджуються з матеріалами справи і можуть бути прийняті до уваги.

За таких обставин, з метою забезпечення дотримання закріпленого в законодавстві принципу апеляційного оскарження судового рішення, колегія суддів вважає за необхідне поновити Товариству з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> процесуальний строк на апеляційне оскарження рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 року, оскільки він пропущений з поважних причин.

За формою та змістом апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Апеляційна скарга подана особою, яка має право на апеляційне оскарження.

Керуючись ст. ст. 127, 354, 356, 359 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> процесуальний строк на апеляційне оскарження рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження в цивільній справі за апеляційною скаргою представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a> адвоката Желудкова Владислава Володимировича на рішення Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2023 року, ухвалене під головуванням судді Ільєвої Т.Г., у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Делівері»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Товариство з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Кворум», про стягнення вартості втраченого вантажу та ненаданих послуг, відшкодування збитків і моральної шкоди, завданої внаслідок порушення зобов`язання.

Встановити учасникам справи строк на подання відзиву на апеляційну скаргу до 26 лютого 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий: Судді:

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116893192
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —757/42159/21-ц

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні