Ухвала
від 14.02.2024 по справі 650/605/24
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 650/605/24

Провадження 2-о/650/30/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2024 року смт. Велика Олександрівка

Суддя Великоолександрівського районного суду Херсонської області Хомик І.І., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Служба у справах дітей Високопільської селищної військової адміністрації, ОСОБА_2 , Високопільський відділ реєстрації актів цивільного стану у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення

В С Т А Н О В И В :

13.02.2024 року до Великоолександрівського районного суду Херсонської області надійшла цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Служба у справах дітей Високопільської селищної військової адміністрації, ОСОБА_2 , Високопільський відділ реєстрації актів цивільного стану у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення.

Відповідно до визначеного ст.8 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», права на повноважний суд, ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до юрисдикції якого вона віднесена процесуальним законом. Вказана норма кореспондується з положеннями ст.6 Конвенції, відповідно до якої в поняття «суд, встановлений законом», входить лише той суд, до підсудності якого віднесений розгляд тієї чи іншої справи.

Відповідно до вимог ч.2 ст. 293 ЦПК України дана справа відноситься до категорії справ, які розглядаються в порядку окремого провадження. Згідно ч.4 вказаної статті у випадку усиновлення розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до звіту про неможливість визначення присяжних на справу, Великоолександрівський районний суд Херсонської області не може створити склад суду для розгляду даної справи. Ч. 4 ст. 31 ЦПК України передбачено передача справ з одного суду до іншого у випадку неможливості утворити новий склад суду.

За таких обставин вважаю, що дану справу слід направити до Нововоронцовського районного суду Херсонської області.

Керуючись ст. ст. 31, 258 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Служба у справах дітей Високопільської селищної військової адміністрації, ОСОБА_2 , Високопільський відділ реєстрації актів цивільного стану у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення, направити за підсудністю до Нововоронцовського районного суду Херсонської області (адреса: 74200, смт. Нововоронцовка, вул. Тітова, 2а).

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Херсонського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 15-денний строк з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Ірина ХОМИК

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116968633
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —650/605/24

Рішення від 20.05.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Хомик І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні