Ухвала
від 13.02.2024 по справі 671/314/24
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/314/24

Провадження № 2-о/671/21/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

13 лютого 2024 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Никифоров Є. О., дослідивши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа - орган опіки та піклування Наркевицької селищної ради, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) звернувся до суду із заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа - орган опіки та піклування Наркевицької селищної ради (місцезнаходження: Хмельницька обл., Хмельницький район, смт. Наркевичі, вул. Незалежності, 2).

Заява відповідає вимогам ст. 295 ЦПК України, справа підлягає розгляду Волочиським районним судом Хмельницької області в порядку окремого провадження, підставі для відмови у відкритті провадження за заявою та повернення заяви немає, а тому наявні підстави для відкриття провадження у справі.

Частиною п`ятою статті 293 ЦПК України передбачено, що при розгляді справ про визнання фізичної особи недієздатною розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Особа, щодо якої розглядається заява за станом здоров`я не може залучити адвоката для захисту своїх інтересів, отже, наявні підстави для залучення адвоката судом через орган (установу), уповноважену законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись ст.ст.187, 260, 261, 293, 295 ЦПК України, суддя

у х в а л и в:

Відкрити провадження у справі за ОСОБА_1 , заінтересована особа - орган опіки та піклування Наркевицької селищної ради, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 27.02.2024 р. на 11:00 год. та проводити з викликом заявника та заінтересованої особи в залі судових засідань Волочиського районного суду Хмельницької області, що розташоване за адресою: Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Слави, 8.

Копію зазначеної ухвали направити заявнику.

Копію зазначеної ухвали, копію заяви з копіями доданих до неї документів направити на адресу заінтересованих осіб.

Хмельницькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги доручити призначити адвоката для представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щодо якого розглядається питання про визнання його недієздатним, та забезпечити його прибуття в судове засідання до Волочиського районного суду Хмельницької області (Хмельницька область, Хмельницький район, м. Волочиськ, вул. Слави, 8) на 27 лютого 2024 року на 11.00 год.

Копію ухвали невідкладно надіслати на адресу Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на електронну адресу khmelnytskyi1. khmelnytskyi@legalaid.km.ua.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою Волочиського районного суду Хмельницької області: https://vl.km.court.gov.ua/sud2203/.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Є. О. Никифоров

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116968665
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —671/314/24

Рішення від 09.05.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні