Ухвала
від 13.02.2024 по справі 590/14/24
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 590/14/24

УХВАЛА

13 лютого 2024 року Овідіопольського районного суду Одеської області Панасенко Є.М., перевіривши в приміщенні суду виконання вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України за позовною заявою Органу опіки та піклування Виконкому Ямпільської селищної ради Сумської області в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відібрання дитини у батька без позбавлення батьківських прав та призначення опікуна над дитиною

ВСТАНОВИВ:

12.02.2024 року до Овідіопольського районного суду Одеської області згідно ухвали судді Ямпільського районного суду Сумської області від 22.01.2024 року за підсудністю надійшла цивільна справа за позовом Органу опіки та піклування Виконкому Ямпільської селищної ради Сумської області в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відібрання дитини у батька без позбавлення батьківських прав та призначення опікуна над дитиною, оскільки відповідач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Позовну заяву подано і оформлено з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Справа підсудна Овідіопольському районному суду Одеської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України, відсутні.

З урахуваннямнаведеного,вважаю занеобхідне відкрити провадження у справі відповідно до ст.187 ЦПК України.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Крім того, в позовних вимогах позивач просить суд встановити опіку та призначити опікуном ОСОБА_3 над малолітнім ОСОБА_1 , в зв`язку з чим особу слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

На підставі наведеного, керуючись ст. 187, 190, 261 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування Виконкому Ямпільської селищної ради Сумської області в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відібрання дитини у батька без позбавлення батьківських прав та призначення опікуна над дитиною прийняти та відкрити провадження по ній за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Овідіопольського районного суду Одеської області на 25 березня 2024 року о 11 год. 00 хв.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_3 . ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Роз`яснити та встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справідля поданнявідзиву напозовну заявуу порядку,передбаченому ст.ст.178,191ЦПК України.Одночасно знадісланням (наданням)відзиву досуду,копію відзивута доданихдо ньогодокументів відповідачзобов`язанийнадіслати іншимучасникам справи.У разіненадання відповідачемвідзиву увстановлений судомстрок безповажних причинсуд вирішуєсправу занаявними матеріалами.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали для надання пояснень щодо позову або відзиву.

У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою-шостою статті 178 ЦПК України.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Веб адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається https://ovd.od.court.gov.ua/sud1521.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Є. М. Панасенко

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116970739
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —590/14/24

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні