Ухвала
від 14.02.2024 по справі 200/7153/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

14 лютого 2024 року Справа №200/7153/23

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Зеленова А.С., розглянувши в порядку загального позовного провадження в приміщенні суду питання щодо відкладення підготовчого засідання у справі за первісним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій та зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправними дій, -

В С Т А Н О В И В:

11 грудня 2023 року через підсистему «Електронний Суд» до Донецького окружного адміністративного суду надійшов позов Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД», в якому позивач за первісним позовом просить суд:

стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до пункту "а" статті 13 Закону України від 05.11.1991 року №1788-XII "Про пенсійне забезпечення" до набрання чинності Законом України від 03.10.2017 року №2148- VІІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" та призначених відповідно до частини другої статті 114 Закону України 09.07.2003 року №1058-IV "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" (за cписком № 1) за період березень 2023 року - листопад 2023 року в сумі 71 707,57 грн.

Ухвалою суду від 15 грудня 2023 року залишено без руху позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій. Надано позивачу термін протягом десяти днів, починаючи з наступного дня після отримання цієї ухвали, впродовж якого позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви шляхом надання до суду : позовної заяви із зазначенням адреси електронної пошти стосовно відповідача та відомостей про наявність/відсутність електронного кабінету стосовно позивача та його представника, відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

21 грудня 2023 року через підсистему «Електронний Суд» від Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до суду надійшов адміністративний позов із зазначенням адреси електронної пошти стосовно відповідача та відомостей про наявність електронного кабінету стосовно позивача та його представника, відомостей щодо наявності у позивача оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Отже, вимоги ухвали суду від 15 грудня 2023 року були виконані позивачем за первісним позовом.

Ухвалою суду від 26 грудня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №200/7153/23 в порядку спрощеного позовного провадження.

11 січня 2024 року Товариство обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» подало зустрічний позов, у якому просило суд:

визнати протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області щодо складання розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, що підлягають відшкодуванню, призначених особам, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України щодо ТОВ « КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД».

У період з 11 січня 2024 року по 17 січня 2024 року включно суддя Зеленов А.С. перебував у щорічній відпустці.

Ухвалою суду від 19 січня 2024 року зустрічну позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» (код ЄДРПОУ: 37295825, місцезнаходження: 84205, м. Дружківка, Донецька область, вул. Соборна, 7) до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (код ЄДРПОУ:13486010, місцезнаходження: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, площа Соборна,3) про визнання протиправними дій залишено без руху. Надано позивачу за зустрічним позовом термін протягом десяти днів, починаючи з наступного дня після отримання цієї ухвали, впродовж якого позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви шляхом надання зустрічної позовної заяви із зазначенням відомостей про наявність/відсутність електронного кабінету стосовно позивача, відомостей, визначених у пункті 2 частини п`ятої статті 160 КАС України стосовно представника позивача ОСОБА_1 , та доказів сплати судового збору у розмірі 2422,40 грн.

30 січня 2024 року до суду через підсистему «Електронний Суд» надано зустрічну позовну заяву із зазначенням відомостей про наявність/відсутність електронного кабінету стосовно позивача, відомостей, визначених у пункті 2 частини п`ятої статті 160 КАС України стосовно представника позивача Смирнової Юлії Олександрівни, та доказів сплати судового збору.

Отже, вимоги ухвали суду від 19 січня 2024 року були виконані позивачем за зустрічним позовом.

Ухвалою суду від 02 лютого 2024 року зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправними дій, прийнято до спільного розгляду з первісним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій. Вимоги за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправними дій об`єднано в одне провадження з первісним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання у відкритому судовому засіданні на14 лютого 2024 року об 11 год. 00 хв.

Ухвалою суду від 02 лютого 2024 року клопотання Товариства обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» про витребування доказів по справі №200/7153/23 задоволено. Витребувано у Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області докази про призначення пільгових пенсій за період березень листопад 2023 року в сумі 71707,57 грн : заяви про призначення пенсій, протоколи, розпорядження про призначення пільгової пенсії, довідки про виплату пенсії працівникам підприємства, переліченим у розрахунках; відомості про фактичні витрати на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, сформованих згідно з додатком 8, що передбачено п. 6.5 Інструкції №21-1, саме на підставі яких складені Розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій; витяги з відомостей на зарахування пенсій на карткові рахунки пенсіонерів, що зазначені у наданих Розрахунках; відомості на виплату пенсій відповідним пенсіонерам, що зазначені у Розрахунках.

09 лютого 2024 року до суду надійшло клопотання представника позивача за зустрічним позовом про відкладення розгляду справи у зв`язку із перебуванням у відрядженні представника Смирнової Ю.О.

13 лютого 2024 року до суду надійшло клопотання представника позивача за первісним позовом про відкладення розгляду справи у зв`язку з тим, що представник Головного управління у даній справі - Полєжай Є.В. з 07 по 16 лютого 2024 року знаходиться на лікарняному.

У підготовче судове засідання, призначене на 14 лютого 2024 року об 11 год 00 хв учасники справи не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Дослідивши клопотання учасників справи про відкладення підготовчого судового засідання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до частини другоїстатті 181 КАС Українисуд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема, визначених пунктами 1-3, 5 частини другоїстатті 205 цього Кодексу.

Згідно із пунктом 2 частини другоїстатті 205КАС Українисуд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстави першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

На підтвердження поважності причин неявки у судове засідання представником позивача за зустрічним позовом надано наказ від 09 лютого 2024 року №10-ВД «Про службове відрядження» керівника департаменту з правового забезпечення Смирнову Ю.О. з 13 лютого 2024 року по 14 лютого 2024 року у м. Дніпро.

Враховуючи першу неявку учасників справи у підготовче засідання, подання учасниками справи до суду клопотання про відкладення розгляду справи та повідомлення про причини неявки, які суд визнає поважними, суд приходить висновку про те, що судове засідання у даній справі слід відкласти на іншу дату, про що повідомити сторін.

На підставі викладеного керуючись статтями 181, 205, 248КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання учасників справи про відкладення підготовчого засідання у справі за первісним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій та зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «КОРУМ ДРУЖКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД» до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправними дій задовольнити.

Підготовче засідання у справі №200/7153/23 відкласти до 28 лютого 2024 року до 11 год 00 хв.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Звернути увагу учасників справи на те, що режим роботи суду, на період воєнного стану, передбачає направлення всіх процесуальних документів через особистий кабінет в підсистемі Електронний суд. У разі неможливості користування підсистемою Електронний суд процесуальні документи необхідно надсилати на офіційну електронну адресу суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала постановлена та підписана 14 лютого 2024 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116988719
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій

Судовий реєстр по справі —200/7153/23

Рішення від 19.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 19.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 26.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 15.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні