Ухвала
від 15.02.2024 по справі 127/32703/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/32703/23

Провадження 2/127/4258/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2024 року м. Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Борисюк І.Е., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника відповідача про участь у засіданнях в режимі відеоконференції, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Проторія» про захист прав споживача, розгляд якої відбувається у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

14.02.2024 на адресу суду надійшла заява представника відповідача про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою системи відеоконференцзв`язку.

Так, у відповідності до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, однак за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Судом прийнято до уваги, що право бути почутим є одним з ключових принципів процесуальної справедливості, який передбачений ст. 129 Конституції України і ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Учасник справи повинен мати можливість захистити свою позицію в суді. Така можливість сприяє дотриманню принципу змагальності через право особи бути почутою та прийняттю обґрунтованого і справедливого рішення.

Відповідно до п. 2 п. 4 ч. 3 ст. 2 ЦПК України основними засадами (принципами) цивільного судочинства, серед іншого, є рівність усіх учасників судового процесу перед законом та судом, гласність і відкритість судового процесу, а також змагальність сторін.

Тому, з метоюдодержання законності,забезпечення рівностіперед закономучасників судовогопроцесу,гласності судовогопроцесу таоперативності судовогопровадження урозумний строк,суд прийшов до висновку про задоволення заяви представника відповідача про проведенняусіх судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою системи відеоконференцзв`язку, враховуючи при цьому технічні можливості у Вінницькому міському суді Вінницької області.

Водночас, за наявності обставин, що об`єктивно унеможливлять проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд не позбавлений права вирішити питання про проведення засідання в приміщенні суду.

Керуючись ст.212ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю «Проторія» про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою системи відеоконференцзв`язку задовольнити.

Судове засідання по справі, призначене на 19 лютого 2024 року об 11 год. 00 хв.,та всінаступні засідання провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку, за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку представнику відповідача необхідно попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку на офіційному веб-порталі Судової влади України (www.court.gov.ua) та перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції системою відеоконференцзв`язку.

Роз`яснити представнику відповідача, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе особа, яка подала клопотання. Використовувані технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Надіслати учасникам справи копію даної ухвали до електронного кабінету та/або на електронну адресу.

Роз`яснити учасникам справи про право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Суд попереджає учасників судового процесу про неприпустимість зловживання процесуальними правами.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу117007021
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у засіданнях в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —127/32703/23

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні