Ухвала
від 12.02.2024 по справі 160/29756/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

12 лютого 2024 рокуСправа №160/29756/23

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Захарчук-Борисенко Н.В., перевіривши клопотання Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача,-

УСТАНОВИВ:

14.11.2023 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради до Головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Загребельської Дани Сергіївни, в якій просить суд:

- визнати протиправними дії головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Загребельської Дани Сергіївни;

- визнати протиправною та скасувати постанову від 16.10.2023 року у ВП №73047621 про відкриття виконавчого провадження;

- визнати протиправною та скасувати постанову від 16.10.2023 року у ВП №73047621 про стягнення виконавчого збору;

- визнати протиправною та скасувати постанову від 16.10.2023 року у ВП №73047621 про розмір мінімальних витрат виконавчого провадження.

Ухвалою від 20.11.2023 року позовну заяву Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради до Головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Загребельської Дани Сергіївни про оскарження дій та скасування постанов залишено без руху.

Ухвалою від 18.12.2023 року поновлено позивачу строк звернення до суду по справі №160/29756/23. Прийнято адміністративний позов до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін з урахуванням особливостей ст. 287 КАС України. Зобов`язано Відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) в строк до 05.01.2024 року (включно) надати належним чином завірені копії виконавчого провадження №73047621.

06.02.2024 року представником позивача подано клопотання про залучення до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача, Управління державної казначейської служби України в Шевченківському районі м. Дніпро. Відповідно до ч. 2 ст. 6 Закону України «Про виконавче провадження», рішення про стягнення коштів з державних органів, державного та місцевих бюджетів або бюджетів установ виконуються органами, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних установ. Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради є виконавчим органом Дніпровської міської ради. Згідно з п. 3 Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевого бюджетів або боржників, затвердженого ПКМУ №845 від 03.08.2011 року, рішення про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників виконуються на підставі виконавчих документів виключно органами Казначейства у порядку черговості надходження таких документів до органів Казначейства. Тож, у спірних відносинах орган казначейства є встановленою Законом України «Про виконавче провадження» та Порядком №845 особою, що, зокрема здійснює безспірне списання коштів за рішеннями судів про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів.

Розглянувши дане клопотання, суд зазначає наступне.

Згідно з ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Частиною 5 статті 49 КАС України передбачено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

З огляду на викладене, ураховуючи предмет спору та встановлені обставини, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Управління державної казначейської служби України в Шевченківському районі м. Дніпро, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки такої особи та для повного, всебічного, об`єктивного дослідження всіх обставин справи для прийняття законного рішення по справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.8, 9, 49, 121, 162, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про залучення до розгляду справи №160/29756/23 в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Управління державної казначейської служби України в Шевченківському районі м. Дніпро задовольнити.

Залучити до участі у справі №160/29756/23 в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Управління державної казначейської служби України в Шевченківському районі м. Дніпро (код ЄДРПОУ 37989274, 49000, м. Дніпро, вул. Челюскіна, 1).

Надіслати третій особі копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з моменту отримання цієї ухвали суду для надання пояснень щодо позову або відзиву.

Копію цієї ухвали направити сторонам.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Захарчук-Борисенко

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117017182
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача

Судовий реєстр по справі —160/29756/23

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Рішення від 26.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні