Ухвала
від 16.02.2024 по справі 441/394/24
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/394/24

2-а/441/8/2024

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16.02.2024 суддя Городоцького районного суду Львівської області Ференц О.І., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , місце проживання АДРЕСА_2 ) до Городоцького відділу Головного управління ДМС України у Львівській області, (81500, Львівська область, м. Городок, вул. Львівська, 1-а) про скасування рішення про примусове повернення та заборону в`їзду на територію України, -

в с т а н о в и в :

Позивачка 15.02.2024 звернулася в суд з позовом до Городоцького відділу Головного управління ДМС України у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення про примусове повернення та заборону в`їзду на територію України.

Вивчивши позовну заяву, додані до неї документи, приходжу до висновку, що така подана без додержання вимог, викладених у ст. 160КАС України, з наступних підстав.

Згідно ч.2ст.160КАС Українив позовнійзаяві позивач зазначає: повне найменування(дляюридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

За положеннями ч. 3 ст.46 КАС Українивідповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Згідно з п. 7 ч. 1ст. 4 КАС Українисуб`єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідач - Городоцький відділГоловного управлінняДМС Україниу Львівськійобласті (суб`єкт владних повноважень), як юридична особа в Україні не зареєстрований.

Відтак єдиним належним відповідачем у справі є Головне управління ДМС України у Львівській області, яке територіально знаходиться у м. Львові і, відповідно, на спори з яким територіальна підсудність Городоцького районного суду Львівської області не поширюється.

Відтак позивачу слід визначитися з колом відповідачів у даній справі, оскільки на даному етапі неможливо визначити територіальну підсудність такої у відповідності до вимог КАС України, враховуючи і той факт, що позивачка проживає в м. Львів.

Виходячи з наведеного, на підставі ч. 1ст. 169 КАС Українипозовну заяву слід залишити без руху для усунення вищеозначених недоліків.

Керуючись ч. 1ст. 169 КАС України, -

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Городоцького відділу Головного управління ДМС України у Львівській області про скасування рішення про примусове повернення та заборону в`їзду на територію України - залишити без руху.

Надати позивачці строк для усунення недоліків заяви в десять днів з дня вручення копії ухвали.

У випадку невиконання вимог ухвали позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачці.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя Ференц О.І.

СудГородоцький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117028476
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, з них примусового повернення в країну походження або третю країну іноземців та осіб без громадянства

Судовий реєстр по справі —441/394/24

Ухвала від 05.06.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 06.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Рішення від 26.04.2024

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні