Ухвала
від 08.03.2024 по справі 441/394/24
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/394/24

2-а/441/8/2024

У Х В А Л А

про передачу справи на розгляд іншого суду

08.03.2024 суддя Городоцького районного суду Львівської області Ференц О.І., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , місце проживання АДРЕСА_2 ) до Головного управління ДМС України у Львівській області, (79000, вул. Січових Стрільців, 11, м. Львів) про скасування рішення про примусове повернення та заборону в`їзду на територію України, -

в с т а н о в и в :

Позивачка 15.02.2024 звернулася в суд з позовом до Городоцького відділу Головного управління ДМС України у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення про примусове повернення та заборону в`їзду на територію України.

16.02.2024 суд своєю ухвалою вказану позовну заяву залишив без руху та надав позивачу строк для усунення недоліків заяви в десять днів з дня вручення копії ухвали.

На адресу суду надійшла заява від позивача в якій остання усунула недоліки вказані в ухвалі суду від 16.02.2024, просила направити справу за підсудністю до Галицького районного суду м. Львова.

Вивчивши матеріали справи, вважаю, що вищевказаний позов слід направити за підсудністю до іншого суду з наступних підстав.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 20 КАС України за предметною підсудністю вищевказаний позов належить до юрисдикції місцевих загальних судів як адміністративних судів.

Частиною 1 ст. 25 КАС України встановлена територіальна юрисдикція (підсудність) для справ вказаної категорії, якою визначено, що адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної особи, вирішуються адміністративним судом за вибором позивача: судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або судом за місцем знаходження відповідача.

Враховуючи заяву позивача, те, що сторони справи не мають реєстрації місця проживання та юридичної адреси в місті Городок Львівської області, вважаю, що позов не підсудний Городоцькому районному суду Львівської області, як адміністративному суду та підлягає розгляду за місцезнаходження юридичної особи - Головного упрвління ДМС України у Львівській області, що за адресою: вул. Січових Стрільців, 11 м. Львів.

Частиною 5 ст. 171 КАС України, яка регулює питання відкриття провадження у справі, передбачено, що в разі встановлення судом того, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст. 29 КАС України.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 29 КАС України визначено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Зі змісту ст. ст. 29, 171 КАС України вбачається обов`язок суду направити матеріали позовної заяви у відповідності із підсудністю.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Враховуючи наведене, вважаю, що у зв`язку із непідсудністю Городоцькому районному суду Львівської області, даний адміністративний позов та долучені до нього матеріали, необхідно передати для розгляду за підсудністю до Галицького районного суду м. Львова, оскільки про таке просив позивач.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 25, 29, 171, 294 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управлінняДМС Україниу Львівськійобласті проскасування рішенняпро примусовеповернення тазаборону в`їздуна територіюУкраїни-передати запідсудністю доГалицького районногосуду м.Львова ( 79018, м. Львів, вул. Чоловського,2 ).

Ухвала про передачу справи на розгляд іншого суду може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їй відповідної ухвали суду.

Суддя Ференц О.І.

СудГородоцький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117546861
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, з них примусового повернення в країну походження або третю країну іноземців та осіб без громадянства

Судовий реєстр по справі —441/394/24

Ухвала від 05.06.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 06.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Рішення від 26.04.2024

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні