Ухвала
від 16.02.2024 по справі 198/33/24
ЮР'ЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 198/33/24

Провадження № 2/0198/69/24

16.02.2024

У Х В А Л А

16 лютого 2024 року суддя Юр`ївського районного суду Дніпропетровської області Білинський М.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 третя особа Орган опіки та піклування Центральної адміністрації Дніпровської міської ради про позбавлення батьківських прав,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Юр`ївського районного суду Дніпропетровської області з даним позовом, просить ухвалити рішення, яким позбавити батьківських прав відповідача як батька дитини ОСОБА_3 , 2012 року народження.

В обгрунтування позову позивач зазначив, що у неї з відповідачем народилася донька.

Відповідач не турбується про дитину, не спілкується з нею, тобто не виконує своїх батьківських обов`язків.

На підставі викладеного, позивач змушений звернутись до суду та просить позбавити відповідача батьківських прав у відношенні неповнолітньої доньки.

Справа підсудна суду, підстав для залишення заяви без руху, її повернення або відмови у відкритті провадження немає. В цивільній справі може бути призначено підготовче засідання, оскільки за правилами ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Крім того, позивач заявив клопотання, в якому просить зобов`язати Орган опіки та піклування Центральної адміністрації Дніпровської міської ради надати до суду висновок про доцільність позбавлення відповідача батьківських прав у відношенні доньки.

Розглянувши клопотання позивача, суд вважає необхідним його задовольнити з таких підстав.

Статтею 19 Сімейного Кодексу України визначено обов`язок органу опіки та піклування подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору про позбавлення батьківських прав на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Позивач звертається з таким позовом до суду вдруге. Перший раз зверталася до Станично-Луганського районного суду Луганської області, справу розглянуто не було, провадження втрачено у зв`язку з бойовими діями (відновленими можуть бути лише справи розгляд яких було завершено, якщо розгляд завершено не було, то можливе лише звернення з аналогічним позовом). Зараз особа звернулася до суду з таким же позовом. До позову додано квитанцію про сплату судового збору від 12.01.2022 року (за відомостями наявними у суду (а.с. 3) кошти зараховано до бюджету), судовий збір сплачено в розмірі встановленому на 2022 рік. Зважаючи на життєву ситуацію в якій опинилася позивачка, суд не вважає можливим змушувати її повторно сплачувати судовий збір, або доплачувати його.

Приймаючи до уваги те, що суд не має можливості направити відповідачу за місцем реєстрації поштову кореспонденцію, його необхідно інформувати про наявність справи, час та місце засідань усіма можливими способами, включаючи направлення смс-повісток на номер вказаний у позові та розміщенням оголошень на сайті суду.

Керуючись ст. 136, 187, 274 ЦПК України, ст. 19 СК України, суд

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце фактичного проживання: АДРЕСА_1 )до ОСОБА_2 (зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 ), третя особа Орган опіки та піклування Центральної адміністрації Дніпровської міської ради про позбавлення батьківських правтавідкрити у цивільній справі загальне позовне провадження.

Призначити підготовче судове засідання на15 березня 2024рокуо12-00годині у залі Юр`ївського районного суду Дніпропетровської області за адресою:Дніпропетровська область, смт Юр`ївка, вул. Центральна (Леніна), 89, поверх 2, к. 8.

Зобов`язатиОрган опіки та піклування Центральної адміністрації Дніпровської міської радиу строк до14.03.2024 рокунадати суду висновок про доцільність або недоцільність позбавлення відповідача батьківських прав у відношенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . У випадку неможливості надати вказаний висновок взагалі або у встановлений судом строк, повідомити суд із обов`язковим зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Встановити, що відповідач має право подати відзив на позов та зустрічний позов (якщо такий є), а третя особа пояснення щодо позову разом з відповідними доказами протягом 15 днів з дня вручення ухвали. Копія відзиву, зустрічного позову та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) вказаних заяв до суду.

Роз`яснити, що позивач має правозбільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання, надавши суду докази направлення копії такої заяви та доданих документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви, а відповідач разом з поданням відзиву. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет за веб-адресою:http://yr.dp.court.gov.ua, а також отримувати судові виклики і повідомлення в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення, подавши до суду заявку, роздруковану з порталу Судової влади України (http://court.gov.ua/smsec), або отримати її в суді. В разі подання відповідної заявки судові повістки, повідомлення у зазначеній справі будуть надсилатись на номер мобільного телефону, вказаний у заявці.

Інформувати відповідача про наявність справи, час та місце засідань усіма можливими способами, включаючи направлення смс-повісток на номер вказаний у позові та розміщенням оголошень на сайті суду.

Копію ухвали направити учасникам справи, а відповідачу та третій особі також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення або підписання таможе бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана 16.02.2024 року.

Суддя М.В. Білинський

Суддя Михайло БІЛИНСЬКИЙ

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117033512
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —198/33/24

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні