Рішення
від 11.04.2024 по справі 198/33/24
ЮР'ЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №198/33/24

Провадження №2/0198/69/24

11.04.2024

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(з а о ч н е)

11 квітня 2024 року Юр`ївський районний суд Дніпропетровської області

в складі : головуючої судді - Білинського М.В.

з участю секретаря судового засідання Літвіченко В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні (в порядку заочного розгляду) в смт. Юр`ївка цивільну справу№ 198/33/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 третя особа Орган опіки та піклування Центральної адміністрації Дніпровської міської ради про позбавлення батьківських прав,-

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою суду від 16.02.2024 року прийнято до розгляду позов та призначено підготовче судове засідання (а.с. 50).

15.03.2024 року закрито підготовче провадження, справу призначено до розгляду про що постановлено ухвалу та повідомлено учасників справи (а.с. 62-63).

Від третьої особи надійшла заява просили провести розгляд справи без їх участі (а.с. 76). Від позивачки аналогічна заява (а.с. 75).

Зважаючи на те, що відповідач не надав відзив на позов, жодного разу не прибув в засідання, не надіслав заяв, клопотань, суд вважає за необхідне провести заочний розгляд справи і винести заочне рішення.

В обгрунтування вимог позивач вказує, що відповідач самоусунувся від виконання батьківських обов`язків, життям дитини не цікавиться, від сплати аліментів ухиляється.

З метою з`ясування питання доцільності-недоцільності позбавлення особи батьківських прав, суд доручив третій особі надати суду відповідний висновок. Висновок надано (а.с. 78-79) вважають доцільним позбавити відповідача батьківських прав.

Суть справи з`ясована судом чоловік і жінка вступили у шлюб; в шлюбі народилася спільна дитина; сім`я розпалася; шлюб розірвано; дитина проживає з матір`ю, відповідач не проявляє інтерес до життя дитини.

Прийняття рішення не позбавляє учасників розгляду справи можливості його оскаржити, особливо враховуючи те, що рішення заочне (це полегшує відповідачу його оскарження).

Факт народження дитини та батьківство відповідача підтверджується копією свідоцтва про народження дитини (а.с. 33).

Факт розірвання шлюбу підтверджується копією рішення суду (а.с. 19).

Особу відповідачки підтверджено також копією свідоцтва про шлюб (а.с. 16) змінила прізвище.

Факт ухилення відповідача від сплати аліментів підтверджується копією постанови про накладення штрафу за несплату аліментів (а.с. 12), розрахунком заборгованості по аліментах (а.с. 13) взагалі не сплачує.

На переконання суду, позов підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст. 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Відповідно до п. 6 ч.1 ст. 264 ЦПК України під час ухвалення рішення суд вирішує такі питання як розподілити між сторонами судові витрати.

Відповідно до п.2 ч. 5 ст. 265 ЦПК України у резолютивній частині рішення зазначаються розподіл судових витрат.

Оскільки позовні вимоги задоволено, то суд стягує з відповідача на користь позивача судовий збір у порядку передбаченому ст. 141 ЦПК України.

Керуючисьст. ст. 264, 268 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Провести заочний розляд даної справи.

Позов задовольнити.

Позбавитибатьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (РНОКПП НОМЕР_2 ) судовий збір у розмірі 992 (дев`ятсот дев`яносто дві) грн. 40 коп.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Позивачем рішення суду може бути оскаржене безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі неявки всіх учасників справи у судове засідання, яким завершується розгляд справи, або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, суд підписує рішення без його проголошення.

Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Учасник справи якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Суддя М. В. Білинський

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118281328
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —198/33/24

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Білинський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні