Ухвала
від 16.02.2024 по справі 2-2169/10
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Провадження № 6/639/43/24 Справа № 2-2169/10

У Х В А Л А

16 лютого 2024 року м. Харків

Суддя Жовтневого районного суду м. Харкова Марченко В.В., розглянувши питання можливості прийняття до розгляду

заяви Головного державного виконавця Холодногірсько-Новобаварського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ігоря Умнікова,

заінтересована особа(боржник): ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ),

заінтересована особа(стягувач): ПАТ "УкргазБанк" (адреса місцезнаходження: вул. Космічна, 20, м. Харків),

про видачу дубліката виконавчого документа, -

ВСТАНОВИВ:

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшла заява від Головного державного виконавця Холодногірсько-Новобаварського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ігора Умнікова, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , ПАТ "УкргазБанк" в якій заявник просить видати дублікат виконавчого листа № 2-2169/10, виданого 28.02.2011 Жовтневим районним судом м. Харкова про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ "УкргазБанк" заборгованість у розмірі 1 820 грн.

Розглянувши можливість прийняття зазначеної заяви до розгляду, судом встановлено наступне.

Згідно ч. 3 ст. 182 ЦПК України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Стаття 183 ЦПК України визначає загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Згідно п. 1, ч. 1, ст. 183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Однак, в заяві про видачу дубліката виконавчого документа відсутнє повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до п. 3, 7, ч. 1, ст. 183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі, та інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Проте, в заяві Головногодержавного виконавцяХолодногірсько-НовобаварськогоВДВС умісті ХарковіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції ІгораУмнікова провидачу дублікатавиконавчого документапо справі№ 2-2169/10 не зазначено прізвище та ініціали судді який розглядав справу.

Окрім того, у відповідності до п. 17.4 Розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України, за видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що у 2024 році становить 90,84 грн.

При цьому до заяви Головного державного виконавця Холодногірсько-Новобаварського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ігора Умнікова, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , ПАТ "УкргазБанк" про видачу дублікатавиконавчого документа не додано документ, що підтверджує сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на викладене, заява Головного державного виконавця Холодногірсько-Новобаварського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ігора Умнікова, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , ПАТ "УкргазБанк" про видачу дублікатавиконавчого документапо справі№ 2-2169/10 підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст. 182, 183, ст. ст. 443 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву Головного державного виконавця Холодногірсько-Новобаварського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ігора Умнікова, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , ПАТ "УкргазБанк" про видачу дублікатавиконавчого документа повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

З інформацією щодо тексту судового рішення учасники справи можуть ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua.

Суддя В.В. Марченко

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117034102
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-2169/10

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Марченко В. В.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 18.02.2010

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сорока К. М.

Ухвала від 17.06.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Копіца О. В.

Рішення від 26.03.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Чередниченко В. Є.

Рішення від 09.06.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Рішення від 03.06.2010

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Чебанов О. О.

Ухвала від 01.06.2010

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

Ухвала від 17.06.2010

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

Ухвала від 04.06.2010

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні