Ухвала
від 16.02.2024 по справі 377/61/24
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/61/24

Провадження №2/377/113/24

16 лютого 2024 року суддя Славутицького міського суду Київської області Бабич Н.С., розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_2 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (код ЄДРПОУ 35511434, адреса місцезнаходження: Київська область, Вишгородський район, м.Славутич, Центральна, площа, 7), Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (код ЄДРПОУ 04527684, адреса місцезнаходження: Київська область, Вишгородський район, м. Славутич, Центральна, площа, 7) про визначення місця проживання дитини та припинення стягнення аліментів,

У С Т А Н О В И Л А:

23 січня 2024 року через систему «Електронний суд» до суду надійшла позовна заява, в якій позивач, в інтересах якого діє адвокат Кебкало Тетяна Михайлівна, посилаючись на статті 160-161 СК України, просить:

- визначити (змінити) місце проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з батьком, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .;

- припинити з 19 січня 2024 року стягнення аліментів з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_4 на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які стягуються на підставі судового наказу, виданого Славутицьким міським судом Київської області 08 серпня 2019 року у справі № 377/549/19.

23 січня 2024 року суд відповідно до частини шостої статті 187 ЦПК України звернувся до Управління адміністративних послуг виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання відповідача.

Як убачається з інформації Управління адміністративних послуг виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області №15-08/148, яка надійшла на адресу суду 09 лютого 2024 року, за даними Реєстру Славутицької територіальної громади ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , з 04 серпня 1995 року по теперішній час.

Ухвалою судді від 09 лютого 2024 року позовну заяву було залишено без руху у зв`язку з невідповідністю її вимогам частини четвертої статті 177 ЦПК України та надано позивачу строк десять днів з дня отримання копії ухвали для усунення зазначених в ній недоліків шляхом надання до суду документу про сплату судового збору на суму 726 гривень 72 копійки.

12 лютого 2024 року через систему «Електронний суд» надійшла заява про усунення недоліків, до якої додано ID квитанцію 6520-1727-2971-1707 про сплату судового збору на суму 726 гривень 72 копійки.

Після усунення недоліків позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України та іншим вимогам, встановленим законом.

Справа підсудна цьому суду і підлягає розгляду відповідно до частини 4статті 274 ЦПК Україниза правилами загального позовного провадження.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження у справі, передбачених частинами першою, третьою - четвертою статті 185, статтею 186 ЦПК України, не вбачається.

Відповідно до частини п`ятої статті 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Ураховуючи викладене, на підставі частини п`ятої статті 19 СК України органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області необхідно надати суду письмовий висновок щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з його батьком ОСОБА_1 .

Керуючись статтями 11, 187, 189, 190-193, 199, 261 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Прийняти позовнузаявудорозгляду тавідкритипровадженняу справізапозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредметаспору:Службау справахдітейтасім`ї виконавчогокомітету Славутицькоїміськоїради Вишгородського району Київської області, Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області про визначення місця проживання дитини та припинення стягнення аліментів.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання усправі на 11березня 2024рокуо 10годині30 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Славутицького міського суду Київської області у залі судових засідань № 1 за адресою: Київська область, Вишгородський район, м. Славутич, Деснянський квартал, будинок 3-А.

У підготовче засідання викликати позивача, представника позивача, відповідача, представників третіх осіб.

Встановити для подання відповідачеві відзиву на позов строк - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву в установлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити для подання пояснень третім особам строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали, копії позовної заяви з доданими документами, копії відзиву на позовну заяву.

Копія пояснень третіх осіб іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) копії пояснень до суду, з наданням суду документів, що підтверджують її надіслання (надання) іншим учасникам справи.

До пояснень додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення третьої особи, якщо такі докази не надані сторонами; документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення протягом п`яти днів з дня їх отримання.

Позивач має право надати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, а відповідач - заперечення на відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копія відповіді на відзив та копія заперечень іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив та заперечень до суду з наданням суду документів, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення на відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня їх отримання.

Копія пояснень іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) до суду письмових пояснень щодо відповіді на відзив та заперечення на відповідь на відзив з наданням суду документів, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Органу опікитапіклування вособівиконавчого комітетуСлавутицької міськоїради ВишгородськогорайонуКиївської області (адресамісцезнаходження:Київська область,Вишгородський район,м.Славутич,Центральна,площа,7) необхідно надати суду до 11березня 2024року письмовий висновок щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з його батьком ОСОБА_1 .

Копію ухвали направити учасникамсправи до відома,а третійособі - Органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області в частині наданнядо судуписьмового висновку щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з його батьком ОСОБА_1 довиконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному веб порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1023.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала підписана 16 лютого 2024 року.

Суддя Н. С. Бабич

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117041288
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини та припинення стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —377/61/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні