Ухвала
від 19.02.2024 по справі 219/11948/21
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/11948/21

Провадження № 1-кп/229/8/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2024 р.Дружківський міський суд Донецької області в особі судді ОСОБА_1 , розглянувши питання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції по кримінальному провадженню відносно

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Анна Анінського району Воронезької області рф, росіянина, без громадянства, із середньою освітою, не працюючого, не одруженого, на утриманні неповнолітніх дітей не маючого, раніше судимого, без реєстрації, фактично проживав за адресою: АДРЕСА_1 ,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Дружківського міського суду Донецької області перебуває зазначене кримінальне провадження.

Обвинувачений ОСОБА_2 на теперішній час утримується в Державній установі «Дніпровська установа виконання покарань (№4)».

Частиною першою статті 336 КПК України передбачено, що судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; необхідності забезпечення безпеки осіб; проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує, крім випадків здійснення дистанційного судового провадження в умовах воєнного стану.

24 лютого 2022 року у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Указом Президента України № 64/2022 введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб, який в подальшому неодноразово було продовжено.

За змістом роз`яснень викладених Верховним Судом в листі «Щодо окремих питань здійснення кримінального провадження в умовах воєнного стану» від 03 березня 2022 року якщо через об`єктивні обставини учасник кримінального провадження не може брати участь у засіданні в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою технічних засобів, визначених КПК України, як виняток можна допускати участь такого учасника в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою інших засобів, при цьому треба звернути увагу на роз`яснення такому учаснику його процесуальних прав та обов`язків.

Враховуючи наведене, з метою дотримання розумних строків розгляду справи в суді, забезпечення оперативності судового провадження, встановлення в Україні воєнного стану, суд вважає за доцільне провести судовий розгляд кримінального провадження в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із Державною установою «Дніпровська установа виконання покарань (№4)» за участю обвинуваченого.

З огляду на викладене, керуючись ст. 336 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України проводити в режимі відеоконференції із Державною установою «Дніпровська установа виконання покарань (№4)» за участю обвинуваченого ОСОБА_2 .

Доручити уповноваженій особі Державної установи «Дніпровська установа виконання покарань (№4)» забезпечити проведення судового розгляду кримінального провадження в режимі відеоконференції за участю обвинуваченого ОСОБА_2 .

Копію ухвали про участь особи в режимі відеоконференції негайно направити для організації її виконання до Державної установи «Дніпровська установа виконання покарань (№4)».

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, та інформаційну безпеку.

Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117066679
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —219/11948/21

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 19.02.2024

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 29.01.2024

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 26.01.2024

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 05.12.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Акуленко В. В.

Ухвала від 05.12.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Акуленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні