Ухвала
від 20.02.2024 по справі 156/59/24
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 156/59/24

Провадження № 2/156/89/24

Рядок статзвіту № 60

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

20 лютого 2024 року сел.Іваничі

Іваничівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Федечко М.О.,

за участю секретаря судового засідання Салатюк Г.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до Поромівської сільської ради Володимирського району Волинської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом,

учасники справи:

позивач: ОСОБА_1 не з`явилася,

представника позивача: ОСОБА_2 , - не з`явилася,

представник відповідача: Поромівської сільської ради - не з`явився,

в с т а н о в и в :

У провадженні Іваничівського районного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до Поромівської сільської ради Володимирського району Волинської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом.

Підготовче судове засідання призначене на 20.02.2024 об 09:30 год.

Позивач та її представник в підготовче судове засідання не з`явились, однак 20.02.2024 року від адвоката Бондарук О.О. надійшла заява до суду про розгляд цієї справи без участі сторони позивача, зазначила, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить їх задоволити.

Відповідач (представник відповідача) в підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. На електронну адресу суду 01.02.2024 року від Поромівської сільської ради надійшло клопотання про розгляд справи без участі відповідача.

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею (ч. 1 ст. 223 ЦПК України). Випадки відкладення судового засідання відсутні.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося у зв`язку із неявкою в судове засідання всіх учасників справи.

Перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно з ч. 1 та ч. 2 ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, а тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 197-198, 200, 261 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до Поромівської сільської ради Володимирського району Волинської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 07 березня 2024 року об 09 год. 30 хв., встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя М.О. Федечко

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117092405
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом, учасники справи: позивач: ОСОБА_1 не з`явилася, представника позивача: ОСОБА_2 , - не з`явилася, представник відповідача: Поромівської сільської ради - не з`явився

Судовий реєстр по справі —156/59/24

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Федечко М. О.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Федечко М. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Федечко М. О.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Федечко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні