Ухвала
від 15.02.2024 по справі 357/13337/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/13337/23

Провадження № 2/357/285/24

У Х В А Л А

15 лютого 2024 року Білоцерківський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді Кошель Б. І. ,

при секретарі Нізовій А. Р.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні залі суду №6 м. Біла Церква цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Білоцерківська» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд-2000» про скасування державної реєстрації припинення права оренди земельної ділянки, визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі та визнання відсутнім права оренди земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В :

В жовтні 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Білоцерківська» звернулося до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області з цивільним позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд-2000» про скасування державної реєстрації припинення права оренди земельної ділянки, визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі та визнання відсутнім права оренди земельної ділянки.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.10.2023 року головуючим суддею визначено Кошеля Б.І. та матеріали передані для розгляду.

Ухвалою суду від 08 грудня 2023 року вказану позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Сторони в підготовче засідання не з`явилися, представників не направили, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Судом 15.02.2024 року за вх..№ 8710 отримано заяву, за підписом представника позивача адвоката Кравець Олександри Іванівни, в якій остання просила відмовити у задоволенні клопотання представника ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про витребування від Акціонерного товариства «Укрпошта» документів, що підтверджуть передачу грошових коштів в рахунок виплати орендної плати за 2023 рік від Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Білоцерківська» та документів, які підтверджують повернення Товариству з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Білоцерківська» неотриманих грошових коштів та здійснювати розгляд справи призначений на 15.02.2024 року о 10:30 год., за відсутності Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Білоцерківська» та його уповноважених представників.

Судом 14.02.2024 року за вх..№8587 отримано клопотання, за підписом представника відповідачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 адвоката Марценюк Лесі Анатоліївни, в якому остання просила витребувати у АТ «Укрпошта» (адреса 01001, вул. Хрещатик, 22, м. Київ), копії документів, що підтверджують передачу грошових коштів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за період 2023 р., які надійшли від ТОВ Агрофірма «Білоцерківська» в якості орендної плати та копії документів, які підтверджують повернення ТОВ Агрофірма «Білоцерківська» неотриманих грошових коштів.

Також, представник відповідачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 адвокат Марценюк Леся Анатоліївна надала суду заяву, яка була зареєстрована канцелярією суду 15.02.2024 року за вх..№ 8794, в якій остання просила розгляд справи проводити у відсутності відповідачів та представника, проти закриття підготовчого провадження не заперечує.

Судом 14.02.2024 року за вх..№8600 отримано клопотання, за підписом представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд-2000» - адвоката Косяк Вячеслава Миколайовича, в якому останній просив приєднати до матеріалів справи копію договору №96 оренди земельної ділянки від 12 січня 2023 року та врахувати зазаначений доказ під час розгляду справи, судове засідання призначене на 15.02.2024 року проводити у відсутності представника відповідача.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування підготовчого засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється через неявку всіх учасників справи.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання, проведено наступні підготовчі дії: направлено позивачу копію ухвали про відкриття провадження у справі, направлено копію ухвали, позовної заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог та склад учасників судового процесу. Вирішені заяви та клопотання учасників справи. Встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються.

Протокольною ухвалою суду від 15.02.2024 року у задоволенні клопотання адвоката Марценюк Лесі Анатоліївни про витребування доказів, а саме витребування у АТ «Укрпошта» копії документів, що підтверджують передачу грошових коштів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за період 2023 р., які надійшли від ТОВ Агрофірма «Білоцерківська» в якості орендної плати та копії документів, які підтверджують повернення ТОВ Агрофірма «Білоцерківська» неотриманих грошових коштів було відмовлено.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Тому суд вважає за можливе підготовче провадження у справі закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 197, 200 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Підготовче провадження по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Білоцерківська» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд-2000» про скасування державної реєстрації припинення права оренди земельної ділянки, визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі та визнання відсутнім права оренди земельної ділянки, закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 14 березня 2024 року о 11:00 год. у залі суду № 6 Білоцерківського міськрайонного суду Київської області (м. Біла Церква, вул. Волонтерська, буд. 7).

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Б. І. Кошель

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117093020
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —357/13337/23

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні