Ухвала
від 20.02.2024 по справі 377/20/24
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/20/24

Провадження №2/377/97/24

20 лютого 2024 року Славутицький міський суд Київської області у складі головуючої судді Бабич Н.С., за участю секретаря судового засідання Пскової А.І., за відсутності учасників справи, розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в місті Славутичі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Відокремленого підрозділу «Атомремонтсервіс» до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів,

У С Т А Н О В И В:

09 січня 2024 року позивач, в інтересах якого діє представник Маслій Д.О., через систему «Електронний суд» звернувся до суду з вказаним позовом про стягнення з ОСОБА_1 грошових коштів в сумі 9865 гривень 08 копійок, виданих на відрядження; судового збору в сумі 2422 гривні 40 копійок.

Ухвалою суддівід 18 січня 2024 року, після виконання вимог, передбачених частиною шостою статті 187 ЦПК України, позовнузаявуприйнято до розгляду, відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін та призначено судове засідання на 20 лютого 2024 року.

22 січня 2024 року через систему «Електронний суд» від представника Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» Маслія Д.О. до суду надійшла заява, в якій, він, посилаючись на статті 43, 55 ЦПК України, просить замінити Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Відокремленого підрозділу «Атомремонтсервіс» на його правонаступника Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі філії «Відокремлений підрозділ «Атомремонтсервіс».

Заяву мотивує тим, що постановою Кабінету Міністрів України № 1420 від 29 грудня 2023 року шляхом перетворення Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» утворено Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», державна реєстрація якого відбулася 11.01.2024. Відповідно до пункту 3 згаданої постанови Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов`язків Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства; відокремлені підрозділи Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства продовжують функціонувати як відокремлені підрозділи товариства (філії, представництва). Таким чином, на підставі статті 55 ЦПК України необхідно замінити позивача Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Відокремленого підрозділу «Атомремонтсервіс» на його правонаступника Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі філії «Відокремлений підрозділ «Атомремонтсервіс».

Учасники справи в призначене судове засідання не прибули, про дату, час і місце якого повідомлені належним чином. Представник позивача Маслій Д.О. подав до суду заяву про розгляд справи за відсутності представника позивача. Відповідач також просив у поданій до суду заяві розглянути справу за його відсутності.

Відповідно до частини другої статті 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. З огляду на викладене, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 № 1420 Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» шляхом перетворення реорганізовано в Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Відповідно до пункту 3 вказаної постанови Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов`язків Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства; відокремлені підрозділи Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства продовжують функціонувати як відокремлені підрозділи товариства (філії, представництва).

Як видно з витягу з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, 11 січня 2024 року проведена державна реєстрація створення юридичної особи в результаті перетворення.

Статтею 55 ЦПК України передбачено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

За таких обставин на підставі статті 55 ЦПК України суд вважає необхідним замінити позивача у справі за позовом Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Відокремленого підрозділу «Атомремонтсервіс» до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів, залучивши до участі в справі його правонаступника Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі філії «Відокремлений підрозділ «Атомремонтсервіс».

Керуючись статтями 55, 260, 261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву представника Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» про заміну позивача його правонаступником задовольнити.

Замінити позивача у справі за позовом Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Відокремленого підрозділу «Атомремонтсервіс» до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів, залучивши до участі в справі його правонаступника Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі філії «Відокремлений підрозділ «Атомремонтсервіс».

Роз`яснити відповідно до положень частини другої статті 55 ЦПК України, що всі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Копію ухвали направити учасникам справи до відома.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана20 лютого 2024 року.

Суддя Н. С. Бабич

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117093509
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —377/20/24

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні