Ухвала
від 20.02.2024 по справі 380/1746/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

20 лютого 2024 рокусправа № 380/1746/24

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Мартинюк Віталій Ярославович, перевіривши у м.Львові матеріали позову ОСОБА_1 до Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання до вчинення дій, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) (далі - позивач) звернувся в суд з позовом до Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (адреса: вул.Львівська, 2, м.Яворів, Львівська область, 81000) (далі - відповідач), в якому просить:

визнати протиправною бездіяльність щодо розгляду рапортів від 18.08.2023 року про направлення на ВЛК, рапорту від 23.08.2023 року про надання 10-денної відпустки, рапорту від 21.09.2023 року про звільнення за сімейними обставинами;

зобов`язати розглянути рапорти від 18.08.2023 року про направлення на ВЛК, від 23.08.2023 року про надання 10-денної відпустки, від 21.09.2023 року про звільнення за сімейними обставинами на підставі ст.20 ЗУ "Про звернення громадян" невідкладно, але не пізніше 15 днів з дня отримання рішення суду з врахуванням висновків суду.

На виконання ухвали від 29.01.2024 року про залишення позовної заяви без руху, позивач, в тому числі, подав заяву про поновлення пропущеного строку звернення до суду з обґрунтуванням причин пропуску.

Наведені у заяві представника позивача причини пропуску строку звернення до суду є поважними, а тому, у відповідності до положень ст.121 КАС України, такий підлягає поновленню.

Підставою позову, на думку представника позивача, є протиправна бездіяльність відповідача, яка полягає у нерозгляді рапортів військовослужбовця.

Частиною 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (адреса: м.Львів, вул.Франка, 25; код ЄДРПОУ 08412340) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскільки судове рішення може вплинути на його права та обов`язки.

З урахуванням значення справи для сторін, обраного позивачем способу захисту, категорії та незначної складності справи, обсягу та характеру доказів у справі, кількості сторін та інших учасників справи, суддя дійшов висновку про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 19, 22, 25-27, 32, 49, 121, 171, 257, 258, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

у х в а л и в :

Поновити пропущений строк звернення до суду.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Залучити до участі у справі Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (адреса: м.Львів, вул.Франка, 25; код ЄДРПОУ 08412340) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідачу встановити строк для подання через Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему, з використанням власного електронного підпису відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Третій особі встановити строк для подання суду письмових пояснень щодо позову або відзиву через Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему з використанням власного електронного підпису протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач через Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему, з використанням власного електронного підпису заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

Копія відзиву, відповіді на відзив, заперечення та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://adm.lv.court.gov.ua/fair/.

Повідомити сторін про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Мартинюк Віталій Ярославович

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117114623
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —380/1746/24

Ухвала від 12.08.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Рішення від 19.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні