Ухвала
від 20.02.2024 по справі 640/32286/21
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 640/32286/21

УХВАЛА

20 лютого 2024 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Бєлової Л.В. та суддів Аліменка В.О., Кучми А.Ю., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за адміністративним позовом Головного управління Держпраці у Херсонській області до Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» про застосування заходів реагування,

ВСТАНОВИЛА:

У листопаді 2021 року позивач, Головне управління Держпраці у Херсонській області, звернувся до суду першої інстанції з адміністративним позовом, у якому просив:

- застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до: Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України», його відокремлених підрозділів: філії АТ «ДПЗКУ» «Голопристанський елеватор», розташованої за адресою: вул. Елеваторна, буд.1, м. Гола Пристань, Херсонська обл., інд. 75600; філії AT «ДПЗКУ» «Брилівський елеватор», розташованої за адресою: вул. Вишнева, буд.64, смт. Брилівка, Олешківського р-ну, Херсонська обл., інд. 75143; філії AT «ДПЗКУ» «Братолюбівський елеватор», розташованої за адресою: вул. Робоча, буд.1, с. Константинівка, Горностаївського р-ну, Херсонська обл., інд. 74640; філії AT «ДПЗКУ» «Партизанський елеватор», розташованої за адресою: вул. Центральна, буд. 1, смт. Рикове, Генічеського р-ну, Херсонської обл., інд. 75550; філії AT «ДПЗКУ» «Білокриницький комбінат хлібопродуктів», розташованого за адресою: вул. Каховська, буд. 5, смт. Біла Криниця, Великоолександрівського р-ну, Херсонської обл., інд. 74112; філії AT «ДПЗКУ» «Великолепетиський елеватор», розташованої за адресою, вул. Хмельницького, 157, смт. Велика Лепетиха, Великолепетиського р-ну, Херсонської обл., інд. 74501;

- заборонити філії AT «ДПЗКУ» «Голопристанський елеватор» виконання робіт та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, зокрема, виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В, експлуатацію повітрозбірника AC-OTS50L, V=50 л, Р= 8 кг/см2, експлуатацію ліфта облік. №2337 до усунення порушень, зазначених в пунктах 20, 34, 45, 48, 49 акту проведення позапланового заходу (перевірки) від 12 серпня 2021 року №150/2;

- заборонити філії AT «ДПЗКУ» «Брилівський елеватор» виконання робіт та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, зокрема, виконання вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин і механізмів, виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В, виконання газонебезпечних робіт та робіт у вибухопожежонебезпечних зонах та/або пожежонебезпечних зонах, виконання робіт пов`язаних із зберіганням балонів із зрідженим газом, експлуатацію вантажопідіймальної машини (електричний таль в приміщенні слюсарної дільниці), експлуатацію електроустаткування напругою понад 1000 В, експлуатацію обладнання, що працює під тиском (повітрозбірник пересувного компресора PT-0013, V=1000 л, Р=8 бар), експлуатацію обладнання та захисні системи, призначені для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, зазначені у додатку 1 до Технічного регламенту обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року №1055 до усунення порушень, зазначених в пунктах 1, 48, 49, 84, 85, 125, 136, 162 акту проведення позапланового заходу (перевірки) від 12 серпня 2021 року №150/6;

- заборонити філії AT «ДПЗКУ» «Братолюбівський елеватор» виконання робіт та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, зокрема, виконання робіт пов`язаних із очисткою, нейтралізацією резервуарів, тари та інших ємностей з-під нафтопродуктів, кислот, лугів та інших небезпечних речовин, виконання вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин і механізмів, експлуатацію ліфта, експлуатацію устаткування, пов`язаного з використанням, зберіганням, транспортуванням, застосуванням вибухопожежонебезпечних і небезпечних речовин 1 і 2 класу небезпеки, маса яких дорівнює або перевищує нормативи порогових мас (посудини під тиском для зберігання ЗВГ - Зшт, газорегулююче обладнання, ємності для зберігання ДП та їх устаткування), експлуатацію посудини, що працює під тиском (посудина для зберігання ЗВГ реєстр. №011817), експлуатацію електроустаткування напругою понад 1000 В до усунення порушень, зазначених в пунктах 1, 2, 24, 29 акту проведення позапланового заходу (перевірки) від 12 серпня 2021 року №150/3;

- заборонити філії AT «ДПЗКУ» «Партизанський елеватор» виконання робіт та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, зокрема, виконання газонебезпечних робіт та робіт у вибухопожежонебезпечних зонах та/або пожежонебезпечних зонах (склад - ємність ПММ), виконання робіт пов`язаних із очисткою, нейтралізацією резервуарів, тари та інших ємностей з-під нафтопродуктів, кислот, лугів та інших небезпечних речовин, виконання вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин і механізмів, виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В, експлуатацію обладнання, що працює під тиском (компресор), експлуатацію ємності для зберігання пального 30 куб.м (1 од.), експлуатацію ліфтів до усунення порушень, зазначених в пунктах 1, 2 акту проведення позапланового заходу (перевірки) від 12 серпня 2021 року №150/5;

- заборонити філії AT «ДПЗКУ» «Білокриницький комбінат хлібопродуктів» виконання робіт та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, зокрема, виконання вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин і механізмів, експлуатацію вантажопідіймальних лебідок реєстр. №№ 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09 до усунення порушень, зазначених в пунктах 14, 15, 23, 24 акту проведення позапланового заходу (перевірки) від 12 серпня 2021 року №150/1;

- заборонити філії AT «ДПЗКУ» «Великолепетихський елеватор» виконання робіт та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, зокрема, виконання вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин і механізмів, експлуатацію вантажопідіймальної електричної талі ТЕ 320 реєстр №б/н до усунення порушень, зазначених в пунктах 1, 15, 16 акту проведення позапланового заходу (перевірки) від 12 серпня 2021 року №150/4.

Рішенням Окружного адміністративного суду від 24 листопада 2022 року адміністративний позов задоволено частково.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, відповідачем подано апеляційну скаргу, у якій просить рішення суду першої інстанції скасувати та прийняти нову постанову, якою у задоволенні позовних вимог відмовити в повному обсязі. Апелянт мотивує свої вимоги тим, що судом першої інстанції неповно з`ясовано обставини, що мають значення для справи, висновки суду не відповідають обставинам справи.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 09 травня 2023 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 листопада 2022 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Держпраці у Херсонській області до Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» про застосування заходів реагування та призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні на 31 травня 2023 року.

У відкритому судовому засіданні суду апеляційної інстанції 31 травня 2023 року суд ухвалив продовжити строки розгляду даної справи на розумний строк, а також відкласти розгляду даної справи на невизначений термін з метою повідомлення Головного управління Держпраці у Херсонській області з огляду на перебування позивача на тимчасово окупованій території.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 31 січня 2024 року замінено позивача - Головне управління Держпраці у Херсонській області на його правонаступника - Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці та призначено наступне судове засідання 21 лютого 2024 року о 11:00 год.

20 лютого 2024 року за вх. № 6551 до Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, дослідивши клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, колегія суддів вважає, що останнє не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Положеннями статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) визначений порядок участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Так, за змістом частини першої статті 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною другою вказаної статті КАС України встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Зважаючи на те, що апелянтом не дотримано вимог частини другої статті 195 КАС України, а саме - клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції подане менш ніж за п`ять днів до судового засідання, колегія суддів не знаходить підстав для його задоволення.

Керуючись статтями 195, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

У задоволенні клопотання Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями, є остаточною та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Л.В. Бєлова

Судді В.О. Аліменко,

А.Ю. Кучма

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117118265
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —640/32286/21

Постанова від 27.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Постанова від 27.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 09.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 09.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 17.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 26.12.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні