Ухвала
від 21.02.2024 по справі 405/2625/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/2625/22

провадження № 1-кс/405/1273/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.02.2024 м. Кропивницький

слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницький клопотання старшого слідчого ВР ОТЗ слідчого управління Головного управління національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12022120000000379 від 17.12.2021 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

в с т а н о в и в :

старший слідчий ВР ОТЗ слідчого управління Головного управління національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором відділу Кіровоградської обласної прокуратури ОСОБА_5 звернувся до слідчого судді з клопотанням про застосування запобіжного заходу тримання під вартою відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . В клопотанні вказується на наявність передбачених законом підстав для його задоволення.

В судове засідання прокурор не з`явився, звернувся із заявою про залишення клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваному ОСОБА_4 , без розгляду, оскільки ухвала слідчого судді якою було надано дозвіл на затримання підозрюваного, втратила законну силу.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів судового розгляду не здійснювалося, а тому з урахуванням зазначених обставин слідчий суддя ухвалив здійснити розгляд вказаного клопотання за наявними матеріалами.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст. 184 КПК України клопотання слідчого,прокурора прозастосування запобіжногозаходу подаєтьсядо місцевогозагального суду,в межахтериторіальної юрисдикціїякого знаходитьсяорган досудовогорозслідування,а вкримінальних провадженняхщодо кримінальнихправопорушень,віднесених допідсудності Вищогоантикорупційного суду,-до Вищогоантикорупційного суду,і повинномістити: короткийвиклад фактичнихобставин кримінальногоправопорушення,в якомупідозрюється абообвинувачується особа; правовукваліфікацію кримінальногоправопорушення іззазначенням статті(частинистатті)закону Українипро кримінальнувідповідальність; виклад обставин,що даютьпідстави підозрювати,обвинувачувати особуу вчиненнікримінального правопорушення,і посиланняна матеріали,що підтверджуютьці обставини; посилання на один або кілька ризиків, зазначених устатті 177цього Кодексу; викладобставин,на підставіяких слідчий,прокурор дійшоввисновку пронаявність одногоабо кількохризиків,зазначених уйого клопотанні,і посиланняна матеріали,що підтверджуютьці обставини; обґрунтування неможливостізапобігання ризикуабо ризикам,зазначеним уклопотанні,шляхом застосуваннябільш м`якихзапобіжних заходів; обґрунтування необхідності покладення на підозрюваного, обвинуваченого конкретних обов`язків, передбаченихчастиною п`ятою статті 194цього Кодексу.

Згідно ст. 22 КПК Українипередбачено, що кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст. 26 КПК України сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених КПК України.

Виходячи з принципів змагальності і диспозитивності кримінального процесу, визначеного ст.ст. 7, 22, 26 КПК України, оскільки прокурор просив залишити клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваному ОСОБА_4 без розгляду, слідчий суддя вважає позицію прокурора такою, що вказує на непідтримання даного клопотання, а тому дійшов думки, що у задоволенні клопотання старшого слідчого ВР ОТЗ слідчого управління Головного управління національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 слід відмовити.

Керуючись ст. 7, 22, 26 КПК України,

п о с т а н о в и в:

у задоволені клопотання старшого слідчогоВР ОТЗслідчого управлінняГоловного управліннянаціональної поліціїв Кіровоградськійобласті ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12021120000000379 від 17.12.2021 року, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному ОСОБА_4 відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_6

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117131142
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —405/2625/22

Ухвала від 21.02.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 12.12.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні