Ухвала
від 21.02.2024 по справі 147/1640/23
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/1640/23

Провадження № 2/147/68/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

21 лютого 2024 року смт Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Борейко О. Г.,

із секретарем Прокопенко В. М.,

за участю:

представника позивача - адвоката Басараб О. Д.,

відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору:Відділ опіки та піклування Ладижинської міської ради про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

06 грудня 2023 року представник позивача - адвокат Басараб О. Д. звернулася до суду в інтересах ОСОБА_2 з позовом, в якому просить позбавити батьківських прав ОСОБА_1 відносно малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 07 грудня 2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 22 січня 2024 року задоволено клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи та продовжено підготовче провадження по справі на тридцять днів.

05 лютого 2024 року на адресу Тростянецького районного суду Вінницької області надійшов висновок органу опіки і піклування Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області.

09 лютого 2024 року до суду надійшов відзив на позовну заяву.

Позивач в підготовче засідання не з`явилась. Представник позивача в підготовчому засіданні просила долучити до матеріалів справи додаткові докази, які мають значення для об`єктивного розгляду справи. Адвокат Басараб О. Д. просила закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті.

Відповідач у підготовчому засіданні клопотав про призначення справи до судового розгляду також висловився, що не заперечує проти проведення підготовчого засіlання за відсутності його представника - адвоката Грушко Ж. В.

В підготовче засідання представник третьої особи не з`явилася, однак 05.02.2024 від представника органу опіки та піклування Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області Ольги Гронь надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника третьої особи, де висловили свою позицію щодо позову.

Заслухавши осіб, які прибули в підготовче засідання, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно зі ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

В підготовчому засіданні з`ясовано, що позивач позовні вимоги підтримує, вони є остаточними, відзив на позов відповідач подав, третя особа надала висновок та висловила позицію щодо заявленого позову.

У підготовчому судовому засіданні судом виконані дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України. Водночас підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому судовому засіданні немає.

Підстави для колегіального розгляду справи, передбачені ст.34 ЦПК України, відсутні.

Інших заяв та клопотань від сторін у справі не надходило, тому суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Враховуючи наведене вище, з урахуванням думки представника позивача та відповідача, вважаю можливим розгляд справи по суті призначити в межах тридцятиденного строку призначеного для розгляду справи по суті (ст.210 ЦПК України), встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно із п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, керуючись статтями 189, 196-198, 200, 210, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору:Відділ опіки та піклування Ладижинської міської ради про позбавлення батьківських прав.

Призначити справу до судового розгляду на 13годину 00хвилин 13березня 2024року у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань у приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області (вул. Соборна, 21, смт Тростянець, Гайсинський район, Вінницька область, 24300).

З`ясування обставин по справі та дослідження доказів здійснювати в загальному порядку, передбаченому ЦПК України.

Про дату, час та місце розгляду справи по суті повідомити учасників справи в порядку, встановленому ЦПК України.

Справу розглядати суддею одноособово.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади Україниhttps://tr.vn.court.gov.ua/sud0225/.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя О. Г. Борейко

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117132726
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —147/1640/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні