Ухвала
від 18.03.2024 по справі 147/1640/23
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/1640/23

Провадження № 2/147/68/24

У Х В А Л А

18 березня 2024 року смт Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Вінницької області Борейко О. Г., розглянувши клопотання представника відповідача - адвоката Грушко Жанни Вячеславівни про участь в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у судовому засіданні з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Відділ опіки та піклування Ладижинської міської ради про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

У провадженні Тростянецького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Відділ опіки та піклування Ладижинської міської ради про позбавлення батьківських прав.

Судове засідання у справі призначено на 09:00 годину 19 березня 2024 року.

14 березня 2024 року від представника відповідача - адвоката Глушко Ж. В. надійшло клопотання про участь у всіх судових засіданнях у справі в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів. Клопотання обгрунтовує тим, що явка відповідача та його представника на усі судові засідання у цій справі є утрудненою у зв`язку з територіальною віддаленістю місця перебування відповідача (с. Оляниця) та його представника (м. Вінниця) від місця розгляду справи (смт Тростянець) і ситуацією, пов`язаною із запровадженням в країні воєнного стану та веденням активних бойових дій. Тому, вважає, що вищевказані обставини є поважними причинами та підставами для участі відповідача та його представника у засіданнях у режимі відеоконференції.

Дослідивши подане клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1ст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

З 24 лютого 2022 року у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Указом Президента України № 64/2022 введено воєнний стан, востаннє до 13 травня 2024 року.

Верховний Суд роз`яснив особливості здійснення правосуддя на території, на якій введено воєнний стан. Зокрема, з роз`яснень ВС випливає, якщо суд не припинив здійснювати судочинство, учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв`язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

На підставі викладеного, оскільки процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, зважаючи на продовження строку дії введеного на території України воєнного стану, суд не вбачає перешкод у використанні наявних технічних засобів для проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, а тому клопотання представника відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

Керуючись статтями212,260 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника відповідача - адвоката Глушко Жанни Вячеславівни про проведення судових засідань в режимі відеоконференції - задовольнити.

Проводити судові засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Відділ опіки та піклування Ладижинської міської ради про позбавлення батьківських прав, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку, за участю представника відповідача - адвоката Глушко Жанни Вячеславівни.

Попередити представника відповідача, що відповідно до ч.5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя О. Г. Борейко

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117698366
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —147/1640/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні