Ухвала
від 20.02.2024 по справі 924/1238/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"20" лютого 2024 р.Справа № 924/1238/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю.В., при секретарі судового засідання Загроцькій А.Ю., розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "ОСТА ПЛЮС" з грошовими вимогами до боржника у справі

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АНП-ТВ", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ", с. Сошки Шепетівського району Хмельницької області

про відкриття провадження у справі про банкрутство

представники сторін:

від кредитора: Бойко Р.В. згідно ордера від 13.12.2023р.,

від боржника: не з`явився,

арбітражний керуючий: Ведмедєв С.С. (в режимі відео конференції)

від кредитора: (ТОВ „ОСТА ЛЮС"): Білобловський С.В. згідно ордера від 12.02.2024р. (в режимі відео конференції),

встановив:

21.12.2023р. ухвалою господарського суду Хмельницької області відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ"; визнано вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "АНП-ТВ" (код 35311743) до товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ" у розмірі 248 000 000,00 грн. ( 4 черга задоволення вимог кредитора), 26 840,00 грн. витрат по сплаті судового збору та 60 300,00 рн. авансування винагороди арбітражного керуючого (1 черга задоволення вимог крдитора); введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника на строк визначений ч. 2 ст. 44 КУзПБ; призначено розпорядником майна боржника - товариства з обмеженою відповідальністю „СП Дизель Трейд" арбітражного керуючого Ведмедєва Сергія Сергійовича. Попереднє судове засідання призначено на 11:00 год "20" лютого 2024 р.

З метою виявлення кредиторів боржника 22.12.2023р. суд здійснив офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ" на офіційному веб-сайті Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду в мережі Інтернет.

На адресу суду від товариства з обмеженою відповідальністю "ОСТА ПЛЮС" надійшла заява з грошовими вимогами до боржника, в якій товариство просить суд: визнати грошові вимоги в сумі 424 205,40 грн., з яких 418 149,40 грн. по договору доручення №27/12-19 від 27.12.2019р., 6056,00 судові витрати. В обгрунтування поданої заяви, заявником подано договір доручення №27/12-19 від 27.12.2019р. та акт звірки взаємних розрахунків за період січень 2023р. - листопад 2023р.

Ухвалою суду від 10.01.2024р. заяву призначено до розгляду у попередньому судовому засіданні на 20.02.2024р.

Представником боржника (у відзиві на заяву про визнання грошових вимог, сформованому через систему „Електронний суд" 14.02.2024р.) грошові вимоги ТОВ „ОСТА ПЛЮС" визнаються у повному обсязі.

Також, на адресу суду від розпорядника майна надійшли відомості про результати розгляду вимог кредиторів (№01/02/24-3 від 01.02.2024р.), в якому розпорядник майна заявлені до боржника грошові вимоги товариства з обмеженою відповідальністю "ОСТА ПЛЮС" в сумі 424 205,40 грн. визнає, як такі, що підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів згідно черговості, а саме 6 056,00 грн. судовий збір - 1 черга та 418 149,40 грн. - 4 черга.

Судом встановлено, що 27.12.2019р. між ТОВ „Капітал Інвест ЛТД" (довіритель) та ТОВ „ОСТА ПЛЮС" ( повірений) укладено договір доручення №27/12-19.

Відповідно до п.1.1. за цим договором повірений зобов`язується від імені і за рахунок довірителя здійснити наступні юридичні дії: сплачувати за послуги, пов`язані з утримання нежилої (офісної) будівлі по вул. Саксаганського, 115 А, а саме:

- за послуги охорони ( Управління поліції охорони в м.Києві);

- послуги зв`язку ( ГУ урядового зв`язку ДССЗ та ЗІ. ПрАТ „Київстар", ПрАТ „Укртелеком");

- послуги за інтернет (ТОВ „ФРІНЕТ");

- комунальні послуги ( КП „Київкомунсервіс", ПрАТ АК „Київводоканал", ТОВ „Київські енергетичні послуги", ДТЕК „Київські електромережі", ПП „Приватна фірма „Декор");

- сплачувати податок на нерухоме майно;

- сплачувати орендну плату за землю, яка знаходиться за адресою: м. Київ, Шевченківський район, вул. Саксаганського, 115 А, кадастровий номер 8 000 000 000:72:078:0015.

Згідно з п. 2.1. договору за здійснення дій, що визначені у п.1.1 цього договору, довіритель зобов`язується виплатити повіреному винагороду в розмірі 1% (одного відсотка) від суми всього сплаченого.

Відповідно до п. 2.2. договору довіритель зобов`язується протягом 30-и банківських днів після виконання доручення (надання письмового звіту повіреного про виконання доручення), перерахувати на поточний рахунок повіреного грошову суму, визначену у п.2.1. договору.

Повірений зобов`язаний виконати доручення до 29.02.202о року ( п. 3.1. договору).

Відповідно до п.6.1. договір набуває чинності з моменту його підписання сторонами і діє до повного виконання сторонами своїх обов`язків.

Договір підписаний сторонами та скріплений печатками.

Крім того, між сторонами підписано акт звірки взаємних розрахунків за період січень 2023р. - листопад 2023р. на суму 418 149,40 грн.

Проаналізувавши долучені до заяви докази, заслухавши пояснення учасників провадження у справі та заявника, судом враховується наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 509 Цивільного кодексу України зобов`язанням є правовідношенням, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Частиною 1 ст. ст. 610 Цивільного кодексу України визначено, що порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Згідно із ст. ст. 526, 527 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Боржник зобов`язаний виконати свій обов`язок, а кредитор - прийняти виконання особисто, якщо інше не встановлено договором або законом, не випливає із суті зобов`язання чи звичаїв ділового обороту.

Як передбачено ст. 193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Відповідно до ч.1, ч.4, ч.6 ст.45 Кодексу конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Для кредиторів, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, усі дії, вчинені у судовому процесі, є обов`язковими так само, як вони є обов`язковими для кредиторів, вимоги яких були заявлені протягом встановленого строку.

Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, задовольняються в порядку черговості, встановленої цим Кодексом.

Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою цієї статті, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Якщо кредитор заявив вимоги після здійснення розрахунків з іншими кредиторами, то сплачені таким кредиторам кошти поверненню не підлягають.

Кредитор має право отримувати від розпорядника майна інформацію щодо вимог інших кредиторів. Такий кредитор може подати розпоряднику майна, боржнику та суду заперечення щодо визнання вимог інших кредиторів.

Заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, подані в межах строку, визначеного частиною першою цієї статті, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду.

Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, розглядаються господарським судом у порядку черговості їх отримання у судовому засіданні, яке проводиться після попереднього засідання господарського суду.

За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд постановляє ухвалу про визнання чи відхилення (повністю або частково) вимог таких кредиторів.

Ухвала господарського суду є підставою для внесення відомостей про таких кредиторів до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно до ст.ст. 73, 74, ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Враховуючи вищевикладене, дослідивши подану ТОВ „ОСТА ПЛЮС" заяву, проаналізувавши подані докази, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви ТОВ „ОСТА ПЛЮС" про грошові вимоги до боржника в сумі 424 205, 40 грн. та включення їх до реєстру вимог кредиторів згідно черговості, а саме: 6 056,00 грн. судового збору - 1 черга задоволення вимог кредиторів (не має права вирішального голосу) та 418 149,40 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів (має право вирішального голосу).

Керуючись ч.1, ч.4, ч.6 ст.45 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

постановив:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю „ОСТА ПЛЮС" з грошовими вимогами до боржника (товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ") у сумі 424 205,40 грн. задовольнити.

Визнати грошові вимоги товариства з обмеженою відповідальністю „ОСТА ПЛЮС" до боржника (товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ") у сумах:

- 6 056,00 грн. судового збору - 1 черга задоволення вимог кредиторів;

- 418 149,40 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів.

Ухвала набирає законної сили 20.02.2024р та може бути оскаржена в порядку та строки передбачені ст.ст. 255-257 ГПК України.

Суддя Гладюк Ю. В.

Повний текст ухвали складено 21.02.2024р.

Відрук.: 1 примірн.:1 - до справи;

Заявнику, боржнику, ар. керуючому, кредитору - надіслати на електронні кабінети.

Надіслати на ел. пошту:

заявнику ТОВ "АНП-ТВ" (tovanptv@gmail.com)

боржнику ТОВ "ФОРТУНАГАЗЗБУТ" (alozovyi@ua.fm)

представнику заявника ІНФОРМАЦІЯ_2

представнику боржника ІНФОРМАЦІЯ_3

арбітражному керуючому Ведмедєв С.С. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 )

кредитору ТОВ "ОСТА ПЛЮС" (ostaplus@ukr.net)

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117142410
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —924/1238/23

Постанова від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 08.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні