Ухвала
від 20.02.2024 по справі 924/1238/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"20" лютого 2024 р.Справа № 924/1238/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю.В., при секретарі судового засідання Загроцькій А.Ю., розглянувши матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АНП-ТВ", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ", с. Сошки Шепетівського району Хмельницької області

про відкриття провадження у справі про банкрутство

За участю представників сторін:

від кредитора: Бойко Р.В. згідно ордера від 13.12.2023р.,

від боржника: не з`явився,

арбітражний керуючий: Ведмедєв С.С. (в режимі відео конференції),

від кредитора: (ТОВ „ОСТА ЛЮС"): Білобловський С.В. згідно ордера від 12.02.2024р. (в режимі відео конференції),

встановив:

До господарського суду Хмельницької області надійшла заява кредитора товариства з обмеженою відповідальністю "АНП-ТВ", м. Київ про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника - товариство з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ", с. Сошки Шепетівського району Хмельницької області.

В обґрунтування поданої заяви зазначає, що у боржника існує заборгованість перед кредитором у розмірі 248 000 000,00 грн. за Договором №07-07/23АНП-КІ про надання поворотної фінансової допомоги (позики) від 07.07.2023р.

Ухвалою від 08.12.2023р. прийнято заяву ТОВ "АНП-ТВ" до розгляду та призначено підготовче засідання на 21 грудня 2023р.

21.12.2023р. ухвалою господарського суду Хмельницької області відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ"; визнано вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "АНП-ТВ" (код 35311743) до товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ" у розмірі 248 000 000,00 грн. ( 4 черга задоволення вимог кредитора), 26 840,00 грн. витрат по сплаті судового збору та 60 300,00 рн. авансування винагороди арбітражного керуючого (1 черга задоволення вимог крдитора); введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника на строк визначений ч. 2 ст. 44 КУзПБ; призначено розпорядником майна боржника - товариства з обмеженою відповідальністю „СП Дизель Трейд" арбітражного керуючого Ведмедєва Сергія Сергійовича. Попереднє судове засідання призначено на 11:00 год "20" лютого 2024 р.

З метою виявлення кредиторів боржника 22.12.2023р. суд здійснив офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ" на офіційному веб-сайті Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду в мережі Інтернет.

Ухвалою суду від 20.02.2024р. заяву товариства з обмеженою відповідальністю „ОСТА ПЛЮС" з грошовими вимогами до боржника (товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ") у сумі 424 205,40 грн. задоволено. Визнано грошові вимоги товариства з обмеженою відповідальністю „ОСТА ПЛЮС" до боржника (товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ") у сумах: 6 056,00 грн. судового збору - 1 черга задоволення вимог кредиторів; 418 149,40 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів.

Заяв з вимогами до боржника від інших кредиторів в межах строку, встановленого частиною 1 статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства, до суду не надходило.

На адресу суду від розпорядника майна надійшли відомості про результати розгляду вимог кредиторів, звіт про надіслані кредиторам ТОВ „ФОРТУНАГАЗЗБУТ" повідомлення про результати розгляду грошових вимог та реєстр вимог кредиторів у справі про банкрутство боржника.

Боржник в попереднє засідання не з`явився, подав відзив.

Розпорядник майна на адресу суду надіслав звіт від 30.01.2024р. про свою діяльність.

У ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства визначена черговість задоволення вимог кредиторів. Зокрема, кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів, у порядку, встановленому цим Кодексом. При цьому:

1) у першу чергу задовольняються:

вимоги щодо виплати заборгованості з оплати за виконані роботи та/або надані послуги, а також інші кошти, належні гіг-спеціалістам за гіг-контрактами, укладеними згідно із Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", та нараховані на ці суми страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі;

вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати працюючим та звільненим працівникам банкрута, грошові компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв`язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов`язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, які направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), а також вихідна допомога, належна працівникам у зв`язку з припиненням трудових відносин, та нараховані на ці суми страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі;

вимоги щодо виплати заборгованості із компенсації збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виконання рішень Європейського суду з прав людини, постановлених проти України;

вимоги кредиторів за договорами страхування;

витрати, пов`язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді;

витрати кредиторів на проведення аудиту, якщо аудит проводився за рішенням господарського суду за рахунок їхніх коштів;

2) у другу чергу задовольняються:

вимоги із зобов`язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров`ю громадян, шляхом капіталізації у ліквідаційній процедурі відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціального страхування України за громадян, які застраховані в цьому фонді, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, зобов`язань із сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, крім вимог, задоволених позачергово, з повернення невикористаних коштів Фонду соціального страхування України, а також вимоги громадян - довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб`єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників);

3) у третю чергу задовольняються:

вимоги щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів);

вимоги центрального органу виконавчої влади, що здійснює управління державним резервом;

4) у четверту чергу задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою;

5) у п`яту чергу задовольняються вимоги щодо повернення внесків членів трудового колективу до статутного капіталу підприємства;

6) у шосту чергу задовольняються інші вимоги.

Відповідно до абзацу 2 частини 8 статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Заяви з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян до суду не надходили.

Відповідно до абзацу 1 частини 8 статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

Розпорядник майна Ведмедєв С.С. у відомостях про результати розгляду вимог кредиторів (№01/02/24-3 від 01.02.2024р.) зазначає, що на адресу керівника ТОВ „ФОРТУНАГАЗЗБУТ" Лозовому Олександру Валентиновичу направлено лист №15/01/24-3 від 15.01.2024р. щодо повідомлення боржником про результати розгляду вимог кредиторів, про надання інформації щодо заборгованості по заробітній платі, авторській винагороді, аліментах, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку.

Боржником повідомлено, що на сьогодні працівники у ТОВ „ФОРТУНАГАЗЗБУТ" відсутні; заборгованість щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування відсутня; вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника та відповідно заставного майна згідно з даними обліку боржника у ТОВ „ФОРТУНАГАЗЗБУТ" також відсутні.

Як передбачено ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства, за результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Згідно з ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Отже, виходячи з вищенаведеного, суд вважає за необхідне визначити розмір та перелік визнаних судом вимог кредиторів до боржника, що підлягають внесенню розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів боржника, дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів та дату підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись ст. ст. 45, 47, 48, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

Визначити розмір та перелік визнаних судом вимог кредиторів до боржника, що підлягають внесенню розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю „ФОРТУНАГАЗЗБУТ" (30450, Хмельницька область, Шепетівський район, с. Сошки, вул. Центральна, буд. 10, код 34354782), а саме:

грошові вимоги товариства з обмеженою відповідальністю „АНП-ТВ" (код 35311743) у сумах:

- 87 140,00 грн. судові витрати - 1 черга задоволення вимог кредиторів;

- 248 000 000,00 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів;

грошові вимоги товариства з обмеженою відповідальністю „ОСТА ПЛЮС" (32845513) у сумах:

- 6 056,00 грн. - 1 черга задоволення вимог кредиторів;

- 418 149,40 грн. судові витрати - 4 черга задоволення вимог кредиторів.

Розпоряднику майна боржника відповідно до ст.48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів.

Визначити датою проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів - 15.03.2024 року.

Підсумкове засідання суду призначити на 11:00 год. 26.03. 2024р.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1.

Ухвала набирає чинності 20.02.2024р.; строк та порядок оскарження ухвали встановлені ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 255, 256, 257 ГПК України.

Суддя Гладюк Ю. В.

Повний текст ухвали складено 21.02.2024р.

Відрук.: 1 примірн.:1 - до справи;

Заявнику, боржнику, ар. керуючому, кредитору - надіслати на електронні кабінети.

Надіслати на ел. пошту:

заявнику ТОВ "АНП-ТВ" (tovanptv@gmail.com)

боржнику ТОВ "ФОРТУНАГАЗЗБУТ" (alozovyi@ua.fm)

представнику заявника ІНФОРМАЦІЯ_2

арбітражному керуючому Ведмедєв С.С. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 )

кредитору ТОВ "ОСТА ПЛЮС" ІНФОРМАЦІЯ_3

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117142412
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —924/1238/23

Постанова від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 08.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні