Ухвала
від 22.02.2024 по справі 442/4529/17
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/4529/17

Провадження № 6-а/442/1/2024

У Х В А Л А

Іменем України

22 лютого 2024 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області в складі: головуючого судді Крамара О.В., з участю секретаря судового засідання: Малик О.Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дрогобичі заяву головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарабан Олени Олександрівни про заміну сторони у виконавчому провадженні, -

в с т а н о в и в :

Заявник звернулась до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні № 62860887 з примусового виконання судового рішення у справі № 442/4529/17, а саме: з Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області на Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області (ЄДРПОУ: 13814885).

В обгрунтування заяви покликається на те, що Постановою Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 14.07.2017 у справі № 442/4529/17 частково задоволено позов ОСОБА_1 . Визнано неправомірними дії Управління Пенсійного фонду України в м.Дрогобичі Львівської області та зобов`язати Управління Пенсійного фонду України в м.Дрогобичі Львівської області провести перерахунок та виплату ОСОБА_1 пенсії як державному службовцю з 29.09.2016, відповідно до довідки Дрогобицького міськрайцентру зайнятості від 20.09.2016 № 23 про складові заробітної плати (надбавки та премії за останні 24 календарні місяці роботи або за будь-які 60 календарних місяців роботи підряд перед звернення за пенсією), що подається для призначення пенсій відповідно до Закону України "Про державну службу", в розмірі 85 відсотків сум заробітної плати, без зміни визначення індексації пенсії (базового місяця для проведення індексації пенсії) в результаті перерахунку, з урахуванням при розрахунку розміру пенсії нарахованої та виплаченої допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, та повної суми індексації заробітної плати, з яких нараховувалися та сплачувалися страхові внески на заїдльнообов`язкове державне соціальне пенсійне) страхування.

Постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 20.09.2017 у справі № 876/8505/17 апеляційну скаргу Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області частково задоволено.

Постанову Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 14 липня 2017 року в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії - скасовано та прийнято нову постанову.

Позовні вимоги про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії за період із 02 жовтня 2003 року по 22 грудня 2016 року включно залишено без розгляду.

Решта позовні вимоги задоволено частково.

Визнано протиправними дії Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області щодо відмови ОСОБА_1 у врахуванні при обчисленні пенсії державного службовця сум надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи, премії, премії до державних, професійних свят та ювілейних дат, інших виплат (матеріальної допомоги).

Зобов`язано Дрогобицьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області здійснити перерахунок і виплату ОСОБА_1 пенсії відповідно до ст. 37 Закону України "Про державну службу" (в редакції чинній станом на момент призначення пенсії позивачу), в розмірі 85 % заробітної плати державного службовця, з урахуванням сум надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи, премії, премії до державних, професійних свят та ювілейних дат, інших виплат (матеріальної допомоги), з яких сплачено єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, а до 01 січня 2011 року страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, згідно із поданою довідкою про заробітну плату № 23 від 20 вересня 2016 року, якою передбачені складові заробітної плати для призначення пенсії, починаючи з 23 грудня 2016 року, з урахуванням фактично виплачених сум, без зміни базового місяця для нарахування індексації пенсії.

Постанова суду набрала законної сили 20.09.2017.

17.10.2017 Дрогобицьким міськрайонним судом Львівської області видано виконавчий лист про примусове виконання судового рішення, за яким 21.08.2020 відкрито виконавче провадження № 62860887. Боржником у виконавчому провадженні, є Дрогобицьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 821 від 08.11.2017 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України», проведено реорганізацію Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

01.03.2018 внесено запис в ЄДР за № 14141120004003464 щодо припинення державної реєстрації Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області.

Постановою Кабінету міністрів України від 08.11.2017 № 821 територіальні органи Пенсійного фонду України у Львівській області в тому числі Дрогобицьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області реорганізовано в Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області (ЄДРПОУ: 13814885).

Відтак, на даний час, правонаступником Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області є Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Сторони в судове засідання не з`явилися.

У відповідності до ч.2 ст.379КАС Українизаяву було розглянуто за відсутності учасників справи.

Відповідно до ч. 4ст. 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши подані документи з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтуються заявлені вимоги, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду заяви по суті, приходить до висновку, що заявлені вимоги підлягають задоволенню з огляду на наступне.

Судом встановлено, що 21.08.2020 відділом примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції відкрито виконавче провадження № 62860887, з виконання виконавчого листа № 442/4529/17 виданого 17.10.2017 Дрогобицьким міськрайонним судом Львівської області. Боржником у виконавчому провадженні, є Дрогобицьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України « Дрогобицьке об`єднане управляння пенсійного фонду України Львівської області (адреса м.Дрогобич, пл. Ринок,3, ЄДРПОУ 40369828) припинено шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України, що має назву Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області ( адреса: м. Львів, вул. Митрополита Андрея буд.10, ЄДРПОУ 13814885), про що 01.03.2018 року внесено запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № 14141120004003464.

Відповідно до ст. 379 КАСУ, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічно, відповідно до частини 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження», у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відтак, на даний час, правонаступником Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області є Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Отже, матеріали заяви свідчать про вибуття боржника з виконавчого провадження Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області, а його правонаступником є - Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Відповідно до п. 13 Розділу 2 Інструкції з організації примусового виконання рішень, на підставі постановленої судом ухвали про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником виконавець своєю постановою замінює сторону виконавчого провадження.

За наведених вище обставин, суд вважає, що заява про заміну сторони у виконавчому провадженні є обґрунтованою та підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.160,165, 379 КАС України, суд

п о с т а н о в и в :

Заявуголовного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарабан Олени Олександрівни про заміну сторони у виконавчому провадженні - задоволити.

Замінити сторону (боржника) у виконавчому провадженні № 62860887 з примусового виконання судового рішення у справі № 442/4529/17, а саме: з Дрогобицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області на Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області (ЄДРПОУ: 13814885).

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Дрогобицький міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали або отримання її копії.

Суддя О.В. Крамар

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117158616
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні

Судовий реєстр по справі —442/4529/17

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

Постанова від 05.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бучик А.Ю.

Ухвала від 11.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бучик А.Ю.

Ухвала від 11.10.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Постанова від 20.09.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Ухвала від 10.08.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Ухвала від 03.08.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гуляк Василь Васильович

Постанова від 14.07.2017

Адміністративне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

Постанова від 14.07.2017

Адміністративне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

Ухвала від 26.06.2017

Адміністративне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні