Ухвала
від 21.02.2024 по справі 716/2245/23
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №716/2245/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.02.2024 року місто Заставна

Заставнівський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Вайновської О.Є.,

секретаря судового засідання Бортніка А.В.,

представника позивача адвоката Данищука В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Вікнянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Заставнівського районного суду Чернівецької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Данищук В.В., до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав відносно сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 30.11.2023 року відкрито провадження по справі, призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою судді від 31.01.2024 року закрито підготовче судове засідання, призначено справу до судового засідання.

Позивач до судового засідання не з`явився, свої інтереси довірив представляти адвокату Данищуку В.В.

В судовому засіданні представник позивача адвокат Данищук В.В. позов підтримав, пояснив, що майже з народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає разом з бабусею та дідусем по лінії батька, а також з батьком в селі Дорошівці Чернівецького району Чернівецької області, оскільки відповідачка покинула родину, коли дитині було три місці. З того часу відповідачка не бере участі у житті сина, а дитина не знає матері.

Відповідачка в судове засідання не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином.

Разом із позовною заявою до суду надійшло клопотання представника позивача про допит в судовому засіданні свідків.

Після допиту представника позивача, дослідження письмових доказів, виникла необхідність у допиті свідків.

Вирішуючи клопотання про виклик свідків, суд прийшов до наступного.

Так, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності, відповідно до яких кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Доказами можуть бути письмові, речові докази, висновки експертів, показання свідків, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст.91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкритті проводження суд вирішує питання про виклик свідка, попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання представника позивача за своєю формою та змістом відповідає положенням ЦПК України. Обставини, які мають підтвердити свідки, можуть мати значення для вирішення справи. крім того, клопотання про виклик свідків подане у встановлений цивільним процесуальним законом строк.

За таких обставин, з огляду на обов`язок сторін довести обставини на які вони присилаються як на підставу своїх вимог, значення доказу для повного,об`єктивного розгляду справи, суд приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та виклик в судове засідання свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , для надання показань, попередивши їх про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.189, 197, 198, 200, 210, 258, 260, 261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про виклик свідків у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Вікнянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про позбавлення батьківських прав задовольнити.

Викликати в судове засідання по цивільній справі для допиту свідків: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , жителів села Дорошівці Чернівецького району Чернівецької області, попередивши їх про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Судове засідання по цивільній справі відкласти на 06.03.2024 року на 14:00 годину.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud2404/gromadyanam/csz.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.Є. Вайновська

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117165296
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —716/2245/23

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні