Ухвала
від 22.02.2024 по справі 910/11424/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

22.02.2024Справа № 910/11424/13

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ТОЛКФІН»

про заміну сторони правонаступником

у справі № 910/11424/13

за позовом Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк "Надра»

до Публічного акціонерного товариства «Транспортник»

до Закритого акціонерного товариства «Центрбудінвест»

про визнання права власності

Суддя Удалова О.Г.

Без виклику представників сторін

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебувала справа за позовом Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк "Надра» до Публічного акціонерного товариства «Транспортник» та Закритого акціонерного товариства «Центрбудінвест» про визнання права власності.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 07.10.2013 позов задоволено. Визнано за Публічним акціонерним товариством "Комерційний банк "Надра" право власності на 89% об`єкту незавершеного будівництва II та III черг будівництва житлового комплексу "Космополітен парк Пушкіна", що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 25-А, а також розподілено судові витрати.

Вказане рішення суду залишено без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 15.01.2014 та набрало законної сили 15.01.2014.

30.01.2014 на виконання рішення суду у даній справі видано накази.

20.02.2024 до Господарського суду міста Києва від Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ТОЛКФІН» надійшла заява про заміну учасника справи правонаступником, в якій останнє просить суд замінити позивача у даній справі Публічне акціонерне товариство «Комерційний банк "Надра» його правонаступником Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ТОЛКФІН».

Вказана заява мотивована тим, що до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ТОЛКФІН» перейшло право вимоги, яке виникло з кредитного договору № 23/5/2004/840-К/102 від 08.07.2004 та укладеними на забезпечення вказаного договору договорами забезпечення.

Відповідно до ст. 52 Господарського процесуального кодексу України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Зважаючи викладене, суд вважає за доцільне призначити проведення судового засідання для розгляду клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ТОЛКФІН» про заміну сторони у даній справі її правонаступником.

Керуючись ст.ст. 52, 234, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Призначити заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ТОЛКФІН» про заміну сторони правонаступником до розгляду в засіданні на 29.02.24 о 17:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 18.

2. Запропонувати Публічному акціонерному товариству «Комерційний банк "Надра», Публічному акціонерному товариству «Транспортник» та Закритому акціонерному товариству «Центрбудінвест» подати до суду пояснення з приводу поданої заяви.

3. Повідомити учасників справи про те, що документи на підтвердження повноважень їх представників повинні бути оформити згідно з вимогами ст. 58 ГПК України, а також про необхідність надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників, для суду.

4. Викликати учасників судового процесу в підготовче засідання.

5. Роз`яснити учасникам судового процесу під час дії карантину, у порядку статті 197 ГПК України право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасникам справи необхідно не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання подати до суду клопотання (засобами поштового зв`язку, на електронну пошту суду (підписану, за наявності, електронним підписом) або до скриньки для кореспонденції, встановленої у приміщенні канцелярії суду) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із зазначенням його облікового запису (логіну).

6. Повідомити учасників справи, що відповідно до ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Ухвала набирає законної сили з моменту прийняття та оскарженню не підлягає.

Суддя О.Г. Удалова

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117174071
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —910/11424/13

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Постанова від 15.01.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Рішення від 07.10.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 29.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Васильченко Т.В.

Ухвала від 29.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Васильченко Т.В.

Ухвала від 17.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Васильченко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні