Ухвала
від 22.02.2024 по справі 287/599/23
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Олевський районний суд Житомирської області

Справа № 287/599/23

2/287/106/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

22 лютого 2024 року м. Олевськ

Олевський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Винара Л.В.,

за участю:

секретаря Кострицької Т.П.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Олевську позовну заяву ОСОБА_1 до Олевської міської ради Житомирської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженніОлевського районногосуду Житомирськоїобласті знаходиться цивільнасправа за позовом ОСОБА_1 до Олевської міської ради Житомирської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом.

16.11.2023 року ухвалою Олевського районного суду Житомирської області відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 15.01.2024 року зазначену позовну заяву залишено без руху та позивачці надано строк для усунення недоліків.

26.01.2024 року ухвалою суду продовжено судовийрозгляд цивільноїсправи №287/599/23за позовом ОСОБА_1 до Олевської міської ради Житомирської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом, призначено підготовче судове засідання.

Позивачка ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилася, до суду надала заяву з проханням розглядати справу без її участі, позовні вимоги підтримує та просить задоволити.

Від представника відповідача Олевської міської ради Житомирської області Кравченка А.О. надійшла письмова заява з проханням розглядати справу без участі представника відповідача за наявними в матеріалах справи доказами.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, чи в разі якщо розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно з ч. 1 та ч. 2 ст. 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що підготовче судове засідання необхідно закрити, а справу призначити до судового розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.189,196-198,200, 223 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Олевської міської ради Житомирської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини за заповітом.

Призначити справу до судового розгляду по суті в загальному порядку у відкритому судовому засіданні на 15год.00хв.21березня 2024року у залі судових засідань в приміщенні Олевського районного суду Житомирської області, за адресою: м. Олевськ, вул. Володимирська, 7, Житомирської області.

В судове засідання викликати сторони по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л. В. Винар

СудОлевський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117178447
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —287/599/23

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні