Ухвала
від 21.02.2024 по справі 335/1567/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИСправа № 335/1567/24 2/335/1297/2024

про відкриття провадження у справі

21 лютого 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевськогорайонного судум.Запоріжжя РибалкоН.І.,ознайомившись ізматеріалами позовноїзаяви Виконавчогокомітету Кам`янсько-Дніпровськоїміської радиВасилівського районуЗапорізької областів інтересахмалолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа: Служба (відділ) у справах дітей виконавчого комітету Кам`янсько-Дніпровської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

09.02.2024 року до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшла позовна заява Виконавчого комітету Кам`янсько-Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба (відділ) у справах дітей виконавчого комітету Кам`янсько-Дніпровської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено та передано судді Рибалко Н.І.

За відомостями відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Запорізькій області, які надійшли до суду 19.02.2024 року, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , з 22.05.2012 року по даний час, що є тимчасово окупованою територією.

Указом Президента України № 64/2022 року «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 року, затвердженого Законом України № 2102-IX від 24.02.2022 року, в Україні введено воєнний стан, який триває до теперішнього часу.

Розпорядженням Голови Верховного Суду від 14.09.2022 року № 14/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» змінено територіальну підсудність судових справ, з якого вбачається, що територіальна підсудність судових справ підсудних Кам`янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області визначена за Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 Цивільного процесуального кодексу (далі ЦПК) України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Позовна заява надійшла із додержанням правил підсудності.

З наведених підстав доходжу висновку про можливість прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Враховуючи предмет спору, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг доказів, доходжу висновку, що позовну заяву слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Згідно з ч. 1 ст. 189 ЦПК України, у справі необхідно розпочати підготовче провадження та призначити підготовче судове засідання.

Оскільки відоме місце проживання відповідача знаходиться на тимчасово окупованій території, офіційна електронна адреса не відома, отже про відкриття провадження у справі відповідач має бути повідомленою згідно із порядком, визначеним ст. 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», згідно якої, якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 175, 177, 187, 189, 190 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву Виконавчого комітету Кам`янсько-Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба (відділ) у справах дітей виконавчого комітету Кам`янсько-Дніпровської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Розпочати у справі підготовче провадження та призначити підготовче судове засідання на 27 березня 2024 року о 15-00 год. в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву 15 днів з дня вручення даної ухвали, роз`яснивши, що у зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, із одночасним надісланням копії відзиву та доданих до нього документів позивачеві. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив відповідача 5 днів з дня отримання відзиву, роз`яснивши, що відповідь на відзив має відповідати вимогам частини третьої п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана відповідачу.

Встановити третій особі строк для подання пояснень на позов 15 днів з дня вручення даної ухвали, роз`яснивши, що пояснення мають відповідати вимогам частини третьої п`ятої статті 178 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення щодо наведених у відповіді позивача на відзив 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, роз`яснивши, що заперечення має відповідати вимогам частини третьої п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Копію ухвалинадіслати учасникамсправи длявідома тавиконання,а такожрозмістити оголошенняна офіційномувеб-порталісудової владиУкраїни зметою належногоповідомлення відповідача.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.І. Рибалко

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117191144
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —335/1567/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні