Ухвала
від 22.02.2024 по справі 320/9348/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

22 лютого 2024 року м. Київ 320/9348/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Жук Р.В., дослідивши заяву про зупинення видаткових операцій на рахунках платника податків та додані до неї матеріали

Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремлений підрозділ Державної

податкової служби України

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Маріо-Інвест"

про зупинення видаткових операцій на рахунках платника податків,-

ВСТАНОВИВ :

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДПС у м. Києві, як відокремлений підрозділ Державної податкової служби України з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Маріо-Інвест" про зупинення видаткових операцій на рахунках платника податків.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа розподілена судді Жуку Р.В. 22.02.2024 о 14 год. 36 хв.

Заява підсудна Київському окружному адміністративному суду та подана з додержанням вимог частини другої статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України, перешкоди для відкриття провадження в адміністративній справі, що передбачені частинами третьою та четвертою статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України, відсутні.

Частиною 7 статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі постановлення судом ухвали про відкриття провадження у справі суд приймає рішення по суті заявлених вимог не пізніше 96 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення заявника до суду.

Розгляд заяви відбувається за участю податкового органу, митного органу, що її вніс, та платника податків, стосовно якого її внесено.

Особливості розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ визначені параграфом 2 Глави 11 Кодексу адміністративного судочинства України.

Зокрема, згідно з положеннями частини першої статті 268 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283-1, 285-289 цього Кодексу, щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи суд негайно повідомляє відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки до електронного кабінету, а за його відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Учасник справи вважається повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, визначеної частиною першою цієї статті, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду.

Неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

Враховуючи предмет позову та положення статей 12, 257, 283 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись статтями 171, 243, 248, 268, 283 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за заявою Головне управління ДПС у м. Києві, як відокремлений підрозділ Державної податкової служби України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Маріо-Інвест" про зупинення видаткових операцій на рахунках платника податків.

Справа буде розглядатися одноособово суддею Жуком Р.В. за правилами спрощеного позовного провадження.

2. Призначити судове засідання на 23 лютого 2024 року об 11:00 год. Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду за адресою: м. Київ, бул. Лесі Українки, 26а, 1-й під`їзд, 4-й поверх, зал судових засідань №1.

3. Зобов`язати позивача невідкладно, до початку судового засідання, подати до суду:

- довідку про суму податкового боргу ТОВ "Маріо-Інвест" станом на день розгляду заяви;

- докази повідомлення відповідача про судове засідання призначене на 23.02.2024 об 11:00 год.

4. Зобов`язати відповідача невідкладно, до початку судового засідання, подати до суду: докази оскарження рішень на підставі яких виник податковий борг.

Запропонувати відповідачу невідкладно, до початку судового засідання, подати до суду відзив на заяву та докази на обґрунтування своїх заперечень.

5. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Жук Р.В.

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117210547
СудочинствоАдміністративне
Сутьзупинення видаткових операцій на рахунках платника податків

Судовий реєстр по справі —320/9348/24

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Рішення від 25.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 23.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні