Ухвала
від 20.02.2024 по справі 441/1490/23
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/1490/23

2/441/348/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

20.02.2024 суддя Городоцького районного суду Львівської області Малахова-Онуфер А.М., вивчивши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Глянс» до ОСОБА_1 про визнання недійним договору купівлі-продажу, зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в :

позовна заява відповідає вимогам викладеним в ст. 175, 176 ЦПК України, підлягає розглядові в судах загальної юрисдикції та підсудна Городоцькому районному суду Львівської області.

Позовну заяву належить розглядати за правилами загального позовного провадження.

Окрім цього, у позовній заяві позивачем заявлено клопотання про витребування у відповідача ОСОБА_1 договору купівлі-продажу свинарника площею 440,5 кв.м, що на АДРЕСА_1 .

Відповідно до змісту ст. 187 ЦПК України, суд в ухвалі про відкриття провадження у справі зазначає результати вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

За положеннями ч. 3 і п. 4 ч. 5 ст.12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч.2ст.83ЦПК України, позивач,особи,яким закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншихосіб,повинні податидокази разомз поданнямпозовної заяви.

Відповідно до ч. 1 і ч. 6 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи характер спірних правовідносин та докази про витребування яких клопоче позивач, а також інші обставини справи, з метою своєчасного, всебічного, повного і об`єктивного вирішення справи по суті, доходжу висновку про задоволення клопотання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч. 7 ст. 84 ЦПК України).

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Керуючись ст. 12, 84, 187 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Глянс» до ОСОБА_1 про визнання недійним договору купівлі-продажу, зобов`язання вчинити дії.

Підготовче засідання призначити на 14 год. 00 хв., 09.04.2024 в залі судових засідань Городоцького районного суду Львівської області (Майдан Гайдамаків, 30, м. Городок Львівського району Львівської області, 81500).

В підготовче засідання викликати сторони.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 20.03.2024 відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178 та ч. 2 ст. 191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 4 і ч. 5 ст. 178 ЦПК України, копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем одночасно з надісланням відзиву до суду. До відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Встановити, що справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

З інформацією щодо справи можна ознайомитись за веб-адресою: http://court.gov.ua.

Витребувати у ОСОБА_1 (ІПН: НОМЕР_1 , прож. на АДРЕСА_2 ) договір купівлі-продажу свинарника площею 440,5 кв.м, що на АДРЕСА_1 , зі всіма додатками, що слугували підставою для його укладення.

Витребувані документи відповідачу слід надати Городоцькому районному суду Львівської області до 09.04.2024.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

С у д д я А.М.Малахова-Онуфер

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117220833
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійним договору купівлі-продажу, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —441/1490/23

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні