Ухвала
від 23.02.2024 по справі 707/3927/23
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/3927/23

2/707/412/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

23 лютого 2024 року м. Черкаси

Суддя Черкаського районного суду Черкаської області Морозов В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , виконавчого комітету Червонослобідської сільської ради про визнання батьківства, виключення відомостей з актового запису про народження та внесення відомостей в актовий запис про народження,-

в с т а н о в и в:

Матеріали вказаної цивільної справи надійшли до Черкаського районного суду Черкаської області 21.02.2024 року на підставі ухвали Соснівського районного суду м. Черкаси про направлення справи для розгляду за підсудністю.

ОСОБА_1 (проживає за адресою АДРЕСА_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 ) звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 (проживаючої за адресою АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (остання відома адреса проживання АДРЕСА_3 ), виконавчого комітету Червонослобідської сільської ради (місцезнаходження вул. Соборна 2/1 с. Червона Слобода Черкаського району Черкаської області) про визнання батьківства, виключення відомостей з актового запису про народження та внесення відомостей в актовий запис про народження.

Згідно зі статтею 33 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) автоматизованою системою документообігу суду, з урахуванням положень ст.ст. 36, 37 ЦПК України, 21 лютого 2024 року визначено головуючого суддю Морозова В.В.

Відповідно до статті 19 ЦПК України справа відноситься до юрисдикції загальних судів і підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 175-177 ЦПК України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Суддя констатує, що дана справа не відноситься до категорії справ, що передбачені частиною 4 статті 274 ЦПК України, а при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження слід брати до уваги обставини, передбачені частиною 3 статті 274 ЦПК України, тобто дане питання є суб`єктивно-оціночним.

Згідно позовнихвимог,позовна заявамістить вимогинемайнового характеру,а тому,врахувавши предметпозову,значення справидля сторін,інші критерії,викладені вчастині 3статті 274ЦПК України,судову практику,що склаласявважаю необхідним розглядати справу у порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,-

у х в а л и в:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , виконавчого комітету Червонослобідської сільської ради про визнання батьківства, виключення відомостей з актового запису про народження та внесення відомостей в актовий запис про народження.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Черкаського районного суду Черкаської області (вул. Гоголя, 316, м. Черкаси, каб. 111) на 26 березня 2024 року об 11 годині 00 хвилин.

У судове засідання викликати сторони.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, а документи, що підтверджують таке надсилання додаються відповідачем до відзиву в порядку ч. 5ст. 178 ЦПК України. Дана вимога застосовується до положень щодо надіслання позивачем відповіді на відзив, а відповідачемзаперечень.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив з урахуванням правил, передбачених ч. 3-5ст. 178 ЦПК України.

Визначити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, з урахуванням правил, передбачених ч. 3-5ст. 178 ЦПК України.

Треті особи мають право подати до суду письмові пояснення по суті справи відповідно до ст. 181 ЦПК України у строк, встановлений для подачі відзиву на позовну заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади Україниhttp://ck.ck.court.gov.ua

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. В. Морозов

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117225757
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження

Судовий реєстр по справі —707/3927/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Морозов В. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Морозов В. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні