Ухвала
від 20.02.2024 по справі 161/1126/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/1126/24

Провадження № 2/161/1429/24

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

20 лютого 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області

у складі:

головуючого судді Пахолюка А.М.

при секретарі Грень А.В.

розглянувши клопотаннявідповідача Акціонерноготовариства комерційнийбанк «Приватбанк»про розглядсправи впорядку загальногопозовного провадженняв цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства комерційний банк «Приватбанк» про стягнення безпідставно набутих коштів,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства комерційний банк «Приватбанк» про стягнення безпідставно набутих коштів.

Ухвалою Луцького міськрайонного суду Волинської області від 06 лютого 2024 року провадження по справі відкрито в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними у справі матеріалами.

На адресу суду надійшло клопотання відповідача про розгляд даної цивільної справи в порядку загального позовного провадження. Вважає зазначений спір не малозначним та через складність отримання додаткових доказів недоцільно розглядати у спрощеному провадженні.

Дослідивши матеріали справи, клопотання представника позивача, суд вважає, що дане клопотання слід залишити без задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо у встановлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно відобґрунтованості запереченьвідповідача постановляє ухвалу про: залишення заяви відповідача без задоволення; розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Із клопотання вбачається, що відповідач не навів будь-яких обґрунтованих підстав для розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Разом з тим, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд врахував вимоги ст. 274 ЦПК України, а саме, ціну позову в розмірі 21074,71 грн., категорію та складність даної справи, яка розглядається в порядку спрощеного провадження, а також наданий позивачем та відповідачем обсяг та характер письмових доказів.

Відтак, посилання відповідача на предмет спору, складність спірних правовідносин, суд вважає безпідставними, оскільки, кожна справа є індивідуальною та відповідно до п. 2 ч. 6 ст. 19 ЦПК України, до обов`язкового розгляду справи за правилами загального позовного провадження підлягають справи, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 279 ЦПК України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Таким чином, враховуючи ту обставину, що заперечення відповідача проти розгляду даної справи за правилами спрощеного позовного провадження не містить обґрунтованих підстав для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, а також те, що судом при відкритті провадження враховані вимоги ЦПК України щодо форми позовного провадження, суд приходить до висновку, що дане заперечення слід залишити без задоволення.

Керуючись ст.ст. 274, 277 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Залишити беззадоволення клопотаннявідповідача Акціонерноготовариства комерційнийбанк «Приватбанк»про розглядсправи впорядку загальногопозовного провадженняв цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства комерційний банк «Приватбанк» про стягнення безпідставно набутих коштів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду А.М. Пахолюк

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117227592
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —161/1126/24

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні